Vaníliás forró csokoládé tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszítve

Vaníliás forró csokoládé

A Vaníliás forró csokoládé egy különleges ital, amely a téli esték egyik legkedveltebb választása. Az étcsokoládé gazdag ízét a vanília lágy aromája tökéletesen kiegészíti, míg a tejszínhab és a csokoládéreszelék látványos és ízletes díszítést ad az italnak. Ez az ital nemcsak felmelegít, hanem valódi kényeztetést nyújt minden kortyával.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
250 ml Tej
50 g Étcsokoládé (70%-os)
1 tk. Vanília kivonat
1 ek. Cukor
50 g Tejszínhab (díszítéshez)
1 ek. Csokoládéreszelék (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban melegítsd fel a tejet közepes lángon, de ne forrald fel.

    Figyelj, hogy a tej ne forrjon fel, mert akkor leéghet és kellemetlen íze lesz.

    2

    Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, és kevergetés közben olvaszd fel a tejben.

    Az apróra tört csokoládé gyorsabban olvad. Használj jó minőségű étcsokoládét a gazdagabb ízért.

    3

    Add hozzá a vanília kivonatot és a cukrot, majd alaposan keverd össze.

    A vanília kivonatot a végén add hozzá, hogy az aromája megmaradjon. Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több cukrot.

    4

    Öntsd a forró csokoládéitalt egy nagy bögrébe.

    A tetejére tehetsz tejszínhabot, csokoládéforgácsot vagy egy kevés fahéjat a még finomabb ízélményért.

    5

    Tetejére nyomj tejszínhabot, és szórd meg csokoládéreszelékkel.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt nyomd a tetejére, hogy ne olvadjon el.

    6

    Tálald az italt forrón, és élvezd a vanília és csokoládé gazdag ízvilágát.

    A tetejére tehetsz tejszínhabot, csokoládéforgácsot vagy fahéjat a még finomabb ízélményért.