Vatapá de peixe com alho, krémes kókusztejben főtt hal, lime levével és korianderrel tálalva

Vatapá de peixe com alho

A Vatapá de peixe com alho egy klasszikus brazil étel, amelyet hagyományosan halból és kókusztejből készítenek. A recept az afrikai és portugál hatások keveredéséből származik, és évszázadok óta népszerű a brazil konyhában. Az étel az ínycsiklandó halhús és a krémes kókusz szósz tökéletes kombinációja, amely fokhagymával és fűszerekkel van gazdagítva. A lime frissessége és a koriander zöld színe pedig igazán különlegessé teszi ezt az ételt. A Vatapá de peixe com alho egy tökéletes választás bármilyen ünnepi étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér halfilé
200 ml Kókusztej
100 g Kenyér
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Piri-piri szósz
3 ek. Olívaolaj
1 db Lime
1 csokor Cilantro
1 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Tedd félre.

    A hal frissessége nagyon fontos, így ha lehetséges, vásárolj friss filét a legjobb íz eléréséhez.

    2

    A kenyér héját távolítsd el, és áztasd be a kókusztejbe, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsítani szeretnél, használj friss kenyeret, amit gyorsan beáztathatsz a kókusztejbe.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és az olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma pirításánál ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik!

    4

    Amikor a fokhagyma megpirult, add hozzá a haldarabokat, és párold őket 5-7 percig, amíg a hal megpuhul.

    A halnak nem kell túl sokáig főnie, mert akkor száraz lesz. Figyelj rá, hogy ne főzd túl.

    5

    Most add hozzá az áztatott kenyérkeveréket, a lime levét, a piri-piri szószt, a sót és a borsot. Alaposan keverd össze.

    A lime frissessége és a piri-piri szósz csípőssége jól kiegészítik a hal ízét.

    6

    Főzd a keveréket 5-10 percig, amíg a hozzávalók jól összeérnek, és egy sűrű, krémes szósz alakul ki.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vízzel lazíthatod, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl folyós.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és a lime friss levével megöntözve.

    A koriander friss íze nagymértékben fokozza az étel ízélményét, így ne hagyd ki!