A halat tisztítsd meg, vágd kisebb darabokra, és tedd félre.
A halat előre megfőzheted, hogy gyorsabban haladhass a főzéssel.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát is tisztítsd meg és vágd fel.
A paprika eltávolításával szebb lesz a szósz, ha szeretnéd.
A friss kenyeret áztasd be a kókusztejbe, majd hagyd állni 10 percig.
A kenyérbe ázott kókusztej segíti a szósz gazdag textúráját.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és paprikát.
A serpenyőben való pirítás hozzáadja a szósz ízét és gazdagítja a textúrát.
Add hozzá a gyömbért, és pirítsd egy kicsit, majd add hozzá a beáztatott kenyeret.
A gyömbér friss ízt ad az ételnek, és jól passzol a kókusztejhez.
Öntsd hozzá a kókusztejet, sót, borsot és citromlevet, majd keverd jól össze.
A citromlé segít frissíteni az étel ízét és jól illik a halhoz.
Amikor a keverék felforr, tedd bele a halat, és főzd, amíg a hal megpuhul.
A halat lassan főzd, hogy megőrizze a finom ízét és ne esjen szét.
Miután a hal megfőtt, keverd bele a friss koriandert.
A koriander frissességet ad a végső ételnek.
Tálald a vatapát melegen, és élvezd a finom, krémes ízét!
Tálalás előtt szórhatsz rá egy kis extra koriandert a szép megjelenés érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.