Vatapá de peixe com leite de coco tálalva, friss korianderrel

Vatapá de peixe com leite de coco

A Vatapá de peixe com leite de coco egy hagyományos brazil étel, amelyet halból és kókusztejből készítenek. Ezt az ételt az afrikai és a portugál hatások ötvözésével fejlesztették ki Brazíliában, és az egyik legnépszerűbb étel, különösen a tengerparti területeken. A hal friss, a kókusztej pedig gazdag, krémes ízt ad. A rózsavíz és a koriander teszi igazán különlegessé, frissessé és fűszeressé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Hal (pl. tőkehal vagy hekk)
200 ml Kókusztej
2 szelet Pão francês (friss kenyér)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Pimentão (paprika)
2 ek. Kókuszolaj
1 ek. Limoncello (citromlé)
1 cm Ginger (gyömbér)
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, vágd kisebb darabokra, és tedd félre.

    A halat előre megfőzheted, hogy gyorsabban haladhass a főzéssel.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát is tisztítsd meg és vágd fel.

    A paprika eltávolításával szebb lesz a szósz, ha szeretnéd.

    3

    A friss kenyeret áztasd be a kókusztejbe, majd hagyd állni 10 percig.

    A kenyérbe ázott kókusztej segíti a szósz gazdag textúráját.

    4

    Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és paprikát.

    A serpenyőben való pirítás hozzáadja a szósz ízét és gazdagítja a textúrát.

    5

    Add hozzá a gyömbért, és pirítsd egy kicsit, majd add hozzá a beáztatott kenyeret.

    A gyömbér friss ízt ad az ételnek, és jól passzol a kókusztejhez.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, sót, borsot és citromlevet, majd keverd jól össze.

    A citromlé segít frissíteni az étel ízét és jól illik a halhoz.

    7

    Amikor a keverék felforr, tedd bele a halat, és főzd, amíg a hal megpuhul.

    A halat lassan főzd, hogy megőrizze a finom ízét és ne esjen szét.

    8

    Miután a hal megfőtt, keverd bele a friss koriandert.

    A koriander frissességet ad a végső ételnek.

    9

    Tálald a vatapát melegen, és élvezd a finom, krémes ízét!

    Tálalás előtt szórhatsz rá egy kis extra koriandert a szép megjelenés érdekében.