Vatapá gluténmentes tálalva halakkal, kókusztejjel és friss fűszerekkel

Vatapá gluténmentes

A Vatapá gluténmentes változata a hagyományos brazil ételnek, amely a gazdag kókusztejjel és fűszeres kenyérrel készül. A gluténmentes változatban is megőrzi az étel jellegzetes ízét, és tökéletes választás azok számára, akik érzékenyek a gluténre. A vatapá egy igazán különleges étkezést biztosít, amely bármilyen alkalomra tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé
400 ml Kókusztej
150 g Fűszeres kenyér (gluténmentes)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 db Pimento (csípős paprika)
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
150 g Fűszeres kenyér (eláztatott)
1 db Lime
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat darabold fel kisebb darabokra, sózd és borsozd ízlés szerint.

    A halat frissen válaszd, hogy az étel minél finomabb legyen.

    2

    A fűszeres kenyeret tedd egy tálba, és önts rá egy kis vizet, hogy megpuhuljon. Hagyd ázni pár percig, majd nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

    A kenyér áztatása segít, hogy a vatapá krémesebb legyen.

    3

    A vöröshagymát, paradicsomot, fokhagymát és a pimentót apróra vágd.

    A pimentót használhatod erősebb változatban is, ha szeretnéd fokozni a fűszerességet.

    4

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a pimentót 5-7 percig.

    A hagyma és a fokhagyma pirítása az alapja a gazdag ízeknek.

    5

    Add hozzá a fűszeres kenyeret, majd öntsd rá a kókusztejet, és főzd az egészet alacsony lángon, amíg a kenyér teljesen szét nem esik.

    A kókusztej gazdag íze adja meg a vatapá jellegzetes krémes állagát.

    6

    Hozzáadd a haldarabokat és főzd további 10-15 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.

    Ne főzd túl a halat, hogy megőrizze a frissességét és finom textúráját.

    7

    Friss lime levével és apróra vágott korianderrel tálald.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen illik a gazdag kókusztejhez és a halhoz.