Vegán BBQ burger friss zöldségekkel

Vegán BBQ Burger

A vegán BBQ burger tökéletes választás mindazok számára, akik szeretik a füstös ízeket és a barbecue stílusú ételeket. A fekete bab alapú pogácsa gazdag fehérjében és rostban, a füstölt paprika és BBQ szósz pedig mély, ízletes karaktert ad az ételnek. Ez a recept egyszerre tápláló, ízletes és könnyen elkészíthető, így ideális választás vegán étrendet követők és grillkedvelők számára is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fekete bab (konzerv, lecsöpögtetve)
50 g Zabpehely
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
0.5 db Paprika (piros, apróra vágva)
3 ek. BBQ szósz
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
50 g Zsemlemorzsa
4 db Vegán sajt szeletek
4 db Hamburger zsemle
4 levél Saláta
1 db Paradicsom
4 tk. Vegán majonéz
2 tk. Ketchup
2 tk. Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot szűrd le és öblítsd át hideg vízzel, majd villával vagy botmixerrel pépesítsd egy nagy tálban.

    Hagyj néhány szemet egészben a textúra kedvéért.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd a paprikával együtt pirítsd meg egy evőkanál olívaolajon egy serpenyőben, amíg megpuhulnak.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, csak addig, amíg üvegesek nem lesznek.

    3

    A pirított hagymás keveréket add a pépesített babhoz. Szórd bele a zabpelyhet, zsemlemorzsát, füstölt paprikát, sót és borsot, majd keverd bele a BBQ szószt.

    A BBQ szószt ízlés szerint adagold. Ha nincs otthon, használhatsz ketchupot egy kis füstölt paprikával.

    4

    Alaposan keverd össze az alapanyagokat, majd formázz belőlük 4 egyforma méretű pogácsát. Ha túl lágy a massza, adhatsz hozzá még egy kis zsemlemorzsát.

    A masszának össze kell állnia, de ne legyen túl száraz.

    5

    Helyezd a pogácsákat egy tálcára, és hagyd állni a hűtőben 30 percig, hogy szilárdabbá váljanak.

    A hűtés segít, hogy a pogácsák ne essenek szét sütés közben.

    6

    Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, majd süsd a babpogácsákat közepes lángon oldalanként kb. 4-5 percig.

    Óvatosan forgasd a pogácsákat, nehogy szétessenek.

    7

    Az utolsó percben helyezz egy szelet vegán sajtot mindegyik pogácsára, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt kissé megolvadjon.

    Ha nincs vegán sajt, használhatsz vegán krémsajtot is.

    8

    A hamburgerzsemléket vágd félbe, és pirítsd meg őket száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogósak legyenek.

    A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szósztól.

    9

    Kend meg a zsemle alsó részét vegán majonézzel, majd helyezz rá egy salátalevelet és a sajtolvasztott babpogácsát.

    A babpogácsát készítheted előre is, és hűtőben tárolhatod a sütésig.

    10

    Tedd rá a paradicsomszeletet, majd kanalazz rá egy kevés ketchupot és mustárt.

    Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis chili szószt is.

    11

    Helyezd rá a zsemle tetejét, és tálald friss salátával vagy sült burgonyával.

    A burger mellé kínálhatsz coleslaw salátát is.