Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.
A magas hőfok és a kőlap (ha van) garantálja a ropogós tésztát.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta ragad, lisztezd a felületet és a nyújtófát.
Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.
Ne használj túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát.
Szórd meg a paradicsomszószt a növényi sajt felével, majd helyezd rá a vegán sonkaszeleteket és a friss ananászdarabokat.
A növényi sajtot érdemes két részletben rátenni, hogy jobban megolvadjon és ne égjen meg. Az ananászt lecsepegtetheted, hogy ne áztassa el a tésztát.
Szórj rá a maradék növényi sajtot, és hintsd meg szárított oregánóval.
Az oregánó helyett használhatsz más fűszernövényeket is, például bazsalikomot.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 10-12 percig, amíg a növényi sajt szépen megolvad, és a tészta széle ropogós lesz.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a vegán Hawaii pizza ízeit!
Friss bazsalikomlevelekkel díszítve még finomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.