Vegetáriánus Bicol Express tofuval, kókusztejjel és friss zöldségekkel tálalva

Vegetáriánus Bicol Express

A Bicol Express egy hagyományos filipino étel, amely gazdag, krémes kókusztejes alapú szószban készül. A tradicionális recept húsos változatai helyett a vegetáriánus verzióban tofuval helyettesítjük a húst. A kókusztej és a friss zöldségek tökéletesen harmonizálnak egymással, míg a fűszeres chili és fokhagyma kiemelik az étel ízét. Ez az étel ideális választás vegetáriánusoknak, akik szeretnék megismerni a Bicol Express egyedi, gazdag ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
400 ml Kókusztej
1 db Zöld paprika
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Piros chili
1 csokor Friss bazsalikom
2 ek. Szójaszósz
50 g Pácolt káposzta
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fel kisebb kockákra. Egy serpenyőben hevíts egy kis olajat, majd pirítsd meg a tofut, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A tofu pirítása segít megőrizni az étel textúráját, és gazdagabbá teszi az ízét.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a zöld paprikát és a chilipaprikát szeleteld fel.

    A chili mennyiségét az ízlésed szerint állíthatod be, ha szereted a csípősebbet, tegyél bele többet.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üveges nem lesz.

    Ne égtesd meg a fokhagymát, mert keserű ízt adhat. Ha túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőmérsékletet.

    4

    Add hozzá a zöld paprikát és a chilipaprikát, majd pirítsd 3-4 percig, hogy enyhén megpuhuljanak.

    A zöld paprika roppanós marad, ha nem főzöd túl, így jobb textúrát ad az ételnek.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, a szójaszószt, a pácolt káposztát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd össze, és főzd 5-10 percig.

    A kókusztej gazdag ízt ad, miközben krémessé teszi az ételt.

    6

    Add hozzá a pirított tofut, és főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a leves túl sűrű lenne, egy kis vízzel hígíthatod, hogy krémesebb legyen.

    7

    Tálald friss bazsalikomlevelekkel díszítve, és élvezd a gazdag, fűszeres ízélményt.

    A bazsalikom frissessége tökéletesen kiegészíti a Bicol Express gazdag ízeit.