A darált Wagyu marhahúst ízesítsd sóval és borssal, majd oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük kb. 2 cm vastag húspogácsákat. Tipp: Ne nyomkodd túl sokat a húst, hogy szaftos maradjon!
A wagyu hús önmagában is nagyon ízletes, ezért ne fűszerezd túl.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokon. Kend meg a húspogácsákat egy kevés olívaolajjal, majd süsd mindkét oldalukat kb. 3-4 percig, amíg szép kérget kapnak.
A wagyu hús magas zsírtartalma miatt könnyen lángra kaphat a grillen, ezért figyelj oda a sütésre.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden húspogácsára, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt ráolvadjon.
Használhatsz más sajtot is, például Gruyère-t vagy Provolone-t.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés vajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A briós zsemle különösen jól illik a wagyu hamburgerhez.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra, a savanyú uborkát szeleteld fel.
A savanyú uborkát papírtörlővel itasd le, mielőtt a hamburgerbe teszed, hogy ne áztassa el a zsemlét.
Keverd össze a majonézt, a dijoni mustárt és a ketchupot egy tálban, majd kend meg vele a pirított zsemlék belső oldalát.
A szószhoz adhatsz egy kevés Worcestershire szószt is a még komplexebb ízért.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos húspogácsa, a paradicsom, a lilahagyma és az uborka. Zárd le a felső zsemleféllel.
A sajtos húspogácsát közvetlenül a zsemlére tedd, így a hője kicsit megolvasztja a sajtot, és jobban összetartja a hamburgert.
Azonnal tálald, lehetőleg sült krumplival vagy házi steakburgonyával. Tipp: Ha még szaftosabb hamburgert szeretnél, egy kis extra vajat is adhatsz a hús sütésekor.
A vaj hozzáadásakor figyelj, hogy ne égjen meg. A sütés vége felé add hozzá, amikor a hús már majdnem kész.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.