Wandu Kalguksu koreai marha- és csirkeleves friss tésztával, korianderrel és szezámmaggal tálalva

Wandu Kalguksu

A Wandu Kalguksu egy tradicionális koreai étel, amely gazdag húslevesekből készül. Az étel igazi comfort food, amelyet különböző húsokkal, zöldségekkel és friss tésztával tálalnak. A leves melegítő hatása és az egyszerű, mégis gazdag ízvilág különlegessé teszi ezt a fogást, amelyet gyakran készítenek családi ebédeken vagy ünnepi alkalmakon. A friss tészta és a fűszerek harmóniája minden falatot élvezetessé tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kalguksu tészta (kézzel vágott búzaliszt tészta)
300 g Marhahús
200 g Csirkehús
2 szál Zöldhagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.25 tk. Frissen őrölt bors
1000 ml Húsleves alaplé
1 tk. Szezámmag
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst és csirkehúst tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra. A fokhagymát és zöldhagymát apróra vágd.

    A húst előre érdemes enyhén besózni, hogy ízesebb legyen.

    2

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd add hozzá a marhahúst és a csirkehúst. Főzd 30-40 percig, hogy a húsok teljesen megpuhuljanak.

    A húsokat ne túl gyorsan főzd, hogy megőrizzék a textúrájukat és az ízük gazdagságát.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, zöldhagymát, sót és borsot a leveshez. Főzd tovább 10-15 percig.

    Az ízek akkor fejlődnek igazán, ha a fűszereket időben hozzáadjuk a főzéshez.

    4

    A kalguksu tésztát óvatosan főzd bele a levesbe. Ha a tészta friss, 5-7 percig kell főzni, ha szárított, akkor hosszabb ideig.

    A tészta állaga nagyon fontos: ha túl főzöd, ragacsossá válhat.

    5

    Miután a tészta megfőtt, tálald forrón a levesben, és szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal.

    A koriander frissessége és az ízesítő szezámmag kiemeli az étel karakterét.