A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a szokásos módon. Ha kész, hagyd kihűlni.
A rizs legyen enyhén ragacsos, hogy jól tapadjon a többi összetevőhöz.
A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.
A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. A keverék adja meg a rizs savanykás ízét.
A kész rizst egy tálba helyezd, és öntsd rá a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét átjárja az íz.
A rizs hűlésével egyre jobb lesz az íze, így nem kell túl gyorsan tálalni, hagyjuk egy kicsit pihenni.
A tonhalat vágd vékony szeletekre, vagy ha szeretnéd, kisebb kockákra is vághatod.
A tonhal legyen friss, és sushira alkalmas minőségű, hogy élvezetes legyen az étel.
A sárgarépát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra.
A sárgarépa friss, ropogós textúrát ad a tekercsnek.
Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy julienne-re.
Ne vágd túl vastagra, hogy jól passzoljon a többi hozzávalóhoz.
A tojást verd fel, és süsd ki egy serpenyőben, hogy omlettet készíts belőle. Vágd vékony csíkokra.
Az omlett puha textúrát ad a gimbapnak.
A kimchit apró darabokra vágd fel.
A kimchi pikáns íze extra ízt ad a gimbapnak, ha frissen van készítve, annál jobb.
A nori lapokat fektesd egy bambusz szőnyegre, majd terítsd el rajta a rizst egyenletesen, hagyva egy kis üres részt a nori tetején.
A rizst ne terítsd túl vastagon, hogy könnyebben fel tudjad tekerni.
Tedd a tonhalat, a sárgarépát, az uborkát, a tojást, a kimchit és a szezámolajat a rizsra, majd óvatosan tekerd fel a nori lapot bambusz szőnyeg segítségével.
A tekercs legyen szoros, de ne túl szoros, hogy a töltelék ne nyomja ki a széleket.
Vágd fel a tekercset egyenlő darabokra, és máris készen áll a Woo Young Woo gimbap tálalásra.
A szeletek ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen fogyaszthatók legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.