Yachae Bingsu friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, jég alapú koreai desszert

Yachae Bingsu

A Yachae Bingsu egy híres koreai édesség, amely hűsítő, frissítő jéggel és édes, friss gyümölcsökkel készül. Az ételt tradicionálisan nyáron fogyasztják, mivel frissítő hatása miatt különösen a meleg hónapokban népszerű. Az Yachae Bingsu hagyományosan zöldségekkel és gyümölcsökkel díszítve készül, hogy a különböző ízek egyensúlyban legyenek, friss és egészséges desszertet adva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
3 csésze Jég
1 csésze Tej
2 ek. Cukor
100 g Friss zöldségek (pl. uborka, sárgarépa)
100 g Friss gyümölcsök (pl. mangó, eper)
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jégkockákat turmixgépben pürésítsd sima, finom textúrájúra, hogy a bingsu alapja tökéletes legyen.

    A jég finom pürésítése segít abban, hogy a bingsu könnyed és krémes állagú legyen.

    2

    A pürésített jeget tedd egy tálba vagy egy nagyobb pohárba.

    Használhatsz különböző formákat is a tálaláshoz, hogy még látványosabb legyen az étel.

    3

    A zöldségeket (uborka, sárgarépa) és a gyümölcsöket (mango, eper) apróra vágd, majd díszítsd a jég tetejét ezekkel a friss hozzávalókkal.

    A friss zöldségek és gyümölcsök tökéletes egyensúlyt adnak a bingsu ízének – édes és frissítő!

    4

    Szórd meg egy kis szezámmal és friss zöldhagymával, hogy még egy különleges ízt adjon a bingsunak.

    A szezámmag ropogós textúrát ad, míg a zöldhagyma frissességet és egy kis csípősséget biztosít.

    5

    A kész Yachae Bingsut tálald azonnal, amíg a jég friss és ropogós.

    A Yachae Bingsu legjobb, ha frissen tálalják, mert a jég hamar megolvad, és elveszítheti a kívánt textúráját.