Yeolmu naengmyeon tálalva retkével, uborkával és főtt tojással

Yeolmu naengmyeon

A Yeolmu naengmyeon egy klasszikus koreai étel, amelyet gyakran fogyasztanak nyáron, mivel frissítő és könnyen elkészíthető. Az étel fűszeres és savanykás ízekkel rendelkezik, melyek remekül párosulnak a hideg tésztával és a friss zöldségekkel. A főtt tojás hozzáadása gazdagítja az ételt, míg a szezámmag egy különleges ízvilágot ad. A Yeolmu naengmyeon ideális választás a meleg nyári napokra, amikor valami friss és könnyű ételt keresel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Naengmyeon tészta
100 g Friss retkek
5 db Jégkockák
1 db Koreai uborka
2 db Főtt tojás
1 ek. Koreai mustár
2 ek. Soya szójaszósz
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámolaj
1 l Víz
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A naengmyeon tésztát főzd meg sós vízben a csomagolás utasításai szerint, majd hideg víz alatt öblítsd le, hogy lelassítsd a főzését és megtartsd a frissességét.

    A tészta gyors lehűtése fontos, hogy ne ragadjon össze. Használj bő vizet a főzéshez.

    2

    A retkeket és a koreai uborkát vágd vékony szeletekre. A főtt tojásokat hámozd meg és vágd félbe.

    A retkek frissek és ropogósak, fontos, hogy vékonyan szeleteld őket, hogy jól beépüljenek az ételbe.

    3

    Készíts egy szószt: a vízhez add hozzá a koreai mustárt, a szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat. Keverd jól össze, amíg a cukor feloldódik.

    A szósz készítésekor kóstold meg, hogy a sósság és az édes ízek megfelelő egyensúlyban legyenek.

    4

    A főtt tésztát tálald egy tálban, és locsold rá a kész szószt. Tegyél a tetejére friss retkeket, uborkát és a főtt tojásokat.

    Ha szeretnéd, adj hozzá extra jeget a tálaláshoz, hogy az étel friss és hűs maradjon.

    5

    Szórd meg a tálat szezámmaggal és koreai mustárral a végén, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A szezámmag pörkölése extra ízt adhat a fogásnak, ha szeretnéd fokozni az ízét.