Yorkshire pudding füstölt lazaccal, kaporral és citromlével díszítve

Yorkshire pudding füstölt lazaccal

A Yorkshire pudding egy klasszikus brit étel, amelyet hagyományosan sült húsok mellé tálaltak. Az eredeti recept tojást, lisztet és tejet tartalmaz, és a pudingot a sütőben készítik el, ahol szépen megemelkedik és ropogóssá válik. Füstölt lazac hozzáadásával egy új dimenziót adunk az ételnek, amely ínycsiklandóan elegáns és finom. A lazac sós, füstös íze tökéletesen illik a puding könnyed, enyhén édeskés tésztájához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Tojás
200 ml Tej
150 g Liszt
1 tk.
2 ek. Olaj
100 g Füstölt lazac
1 ek. Friss kapor
1 tk. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat, tejet, lisztet és sót egy tálban keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A tészta akkor lesz igazán sima, ha először a tojásokat és a tejet kevered össze, majd fokozatosan adod hozzá a lisztet.

    2

    A tésztát hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a glutén lazuljon, és könnyen süljön.

    Ha gyorsan szeretnél végezni, akkor a tésztát rögtön is használhatod, de a pihentetés segít, hogy még puhább és könnyedebb legyen.

    3

    Hevítsd elő a sütőt 220°C-ra. Közben egy muffinformába tegyél egy-egy kanál olajat, és tedd be a sütőbe 5-10 percre, hogy az olaj forró legyen.

    Az olaj felhevítése kulcsfontosságú, hogy a Yorkshire pudding szép ropogósra süljön.

    4

    A forró olajba öntsd bele a tésztát, és süsd a pudingokat 20-25 percig, amíg szépen megemelkednek és aranybarna színt kapnak.

    Ne nyisd ki a sütőt a sütés első felében, mert a tészta összeeshet. Ha szükséges, egy kicsit hosszabb ideig is sütheted.

    5

    Miután megsültek, tedd őket egy tányérra, és helyezd rájuk a füstölt lazacot. Friss kaporral és citromlével díszítsd.