A tojásokat, tejet, lisztet és sót egy tálban keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
A tészta akkor lesz igazán sima, ha először a tojásokat és a tejet kevered össze, majd fokozatosan adod hozzá a lisztet.
A tésztát hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a glutén lazuljon, és könnyen süljön.
Ha gyorsan szeretnél végezni, akkor a tésztát rögtön is használhatod, de a pihentetés segít, hogy még puhább és könnyedebb legyen.
Hevítsd elő a sütőt 220°C-ra. Közben egy muffinformába tegyél egy-egy kanál olajat, és tedd be a sütőbe 5-10 percre, hogy az olaj forró legyen.
Az olaj felhevítése kulcsfontosságú, hogy a Yorkshire pudding szép ropogósra süljön.
A forró olajba öntsd bele a tésztát, és süsd a pudingokat 20-25 percig, amíg szépen megemelkednek és aranybarna színt kapnak.
Ne nyisd ki a sütőt a sütés első felében, mert a tészta összeeshet. Ha szükséges, egy kicsit hosszabb ideig is sütheted.
Miután megsültek, tedd őket egy tányérra, és helyezd rájuk a füstölt lazacot. Friss kaporral és citromlével díszítsd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.