A sütőt melegítsd elő 220 °C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, tojásokat, tejet, sót és borsot, hogy sima tésztát kapj.
A tészta sima legyen, de ne legyen túl folyós. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet.
A muffin formát fújd ki olívaolajjal vagy vajjal, és öntsd bele a tésztát úgy, hogy a formák 2/3-ig legyenek tele.
Az olívaolaj segít, hogy a puding szép aranybarna színt kapjon. A tészta magától megemelkedik, így biztosítsd, hogy elég hely legyen neki.
Süsd a pudingokat a sütőben 20-25 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.
Ne nyisd ki a sütőt sütés közben, mert akkor összeeshetnek.
Miközben a pudingok sülnek, készítsd el a gombás tölteléket. A gombát, hagymát és fokhagymát aprítsd fel.
A gomba aprítása segít, hogy egyenletesen eloszoljon a töltelék a pudingokban.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.
Figyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válik.
Add hozzá az aprított gombát, és főzd 5-7 percig, amíg a gomba megpuhul és levet ereszt. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A gomba gyorsan fő, figyelj, hogy ne főzd túl, mert elveszítheti az ízét.
Tálald a Yorkshire pudingot a gombás töltelékkel és friss petrezselyemmel díszítve.
A friss petrezselyem extra frissességet ad a gazdag ízű ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.