Yorkshire pudding gombás töltelékkel, friss petrezselyem díszítéssel

Yorkshire pudding gombás töltelékkel

A Yorkshire pudding egy klasszikus brit étel, amely hagyományosan a pörkölt mellé tálalva készül. Az alaprecept lisztet, tojást és tejet tartalmaz, és sütőben készül. A gombás töltelékkel készült változat egy új csavart ad a hagyományos ételnek, miközben megőrzi az alap ízeket. A gomba, mint a hús helyettesítője, remek választás vegetáriánusoknak, és ínycsiklandó étkezésként szolgálhat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
200 g Gomba (pl. csiperkegomba)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 220 °C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, tojásokat, tejet, sót és borsot, hogy sima tésztát kapj.

    A tészta sima legyen, de ne legyen túl folyós. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet.

    2

    A muffin formát fújd ki olívaolajjal vagy vajjal, és öntsd bele a tésztát úgy, hogy a formák 2/3-ig legyenek tele.

    Az olívaolaj segít, hogy a puding szép aranybarna színt kapjon. A tészta magától megemelkedik, így biztosítsd, hogy elég hely legyen neki.

    3

    Süsd a pudingokat a sütőben 20-25 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.

    Ne nyisd ki a sütőt sütés közben, mert akkor összeeshetnek.

    4

    Miközben a pudingok sülnek, készítsd el a gombás tölteléket. A gombát, hagymát és fokhagymát aprítsd fel.

    A gomba aprítása segít, hogy egyenletesen eloszoljon a töltelék a pudingokban.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Figyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    6

    Add hozzá az aprított gombát, és főzd 5-7 percig, amíg a gomba megpuhul és levet ereszt. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A gomba gyorsan fő, figyelj, hogy ne főzd túl, mert elveszítheti az ízét.

    7

    Tálald a Yorkshire pudingot a gombás töltelékkel és friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem extra frissességet ad a gazdag ízű ételnek.