Yorkshire pudding paradicsommal, frissen tálalva

Yorkshire Pudding Paradicsommal

A Yorkshire pudding egy hagyományos brit étel, amelyet gyakran tálalnak pörköltek és más húsételek mellé. Ez a változat paradicsommal és bazsalikommal készült, ami friss és ínycsiklandó ízvilágot ad neki. A paradicsom és a friss bazsalikom tökéletesen illik a gazdag, puha pudinghoz, ami kiválóan kiegészíti a brit konyha más fogásait. A Yorkshire pudding gyökerei az 1700-as évekre nyúlnak vissza, és azóta is az egyik legismertebb étel a brit családok asztalán.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Búzaliszt
200 ml Tej
3 db Tojás
1 csipet
0.5 tk. Friss bors
3 db Friss paradicsom
1 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, tojásokat, tejet, sót és borsot egy tálban jól keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Fontos, hogy a tészta ne legyen túl híg, de ne is legyen túl sűrű.

    2

    Tedd a formát az előmelegített sütőbe, hogy a formák jól felhevüljenek. A sütő hőmérséklete legyen 220°C.

    A formákat érdemes egy kicsit olajjal bekenni, hogy a tészta könnyen elváljon a sütés után.

    3

    A tésztát öntsd a forró formákba, és süsd 20-25 percig, amíg szépen megemelkednek és aranybarnára sülnek.

    Ne nyisd ki a sütőt a sütés közben, mert akkor a pudingok összenyomódhatnak.

    4

    A paradicsomokat mosd meg, vágd fel apró kockákra, és egy serpenyőben pirítsd őket egy kis olívaolajon, fokhagymával és friss bazsalikommal.

    A paradicsomokat ne süsd túl, hogy frissek és lédúsak maradjanak.

    5

    Amikor a Yorkshire pudding elkészült, tálald a pirított paradicsommal, és friss bazsalikomlevelekkel díszítsd.

    Frissen tálalva a legfinomabb, és így az étel teljes ízvilága kiemelkedik.