A yuba-t alaposan öblítsd le, és ha szükséges, vágd kisebb darabokra.
A yuba rendkívül gazdag fehérjében, így tökéletes növényi alapú étkezésekhez.
A gombát és a zöldhagymát aprítsd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A gomba adja meg az étel gazdag, umami ízét, így fontos, hogy friss legyen.
A gyömbért reszeld le finomra, és egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat.
A szezámmagolaj különleges ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a gyömbér aromáját.
Add hozzá a fokhagymát, gyömbért és a gombát a serpenyőbe, és pirítsd őket 5-6 percig, amíg a gomba megpuhul.
A gomba főzésével elérheted, hogy az étel ízvilága gazdagabb legyen.
A pirított gombához add hozzá a főtt rizst, szójaszószt, sót és borsot. Keverd jól össze.
Ha az étel túlságosan száraz, egy kevés vízzel is felöntheted.
A yuba-t helyezd el egy munkafelületen, és egy-egy kanál tölteléket helyezd a közepére. Hajtsd össze a széleit, hogy kis gyozát formálj.
A yuba-t ügyesen kell hajtogatni, hogy ne nyíljon szét főzés közben.
A gyozákat egy pár percig párold, amíg a tészta megpuhul, és a töltelék átmelegszik.
Párolás helyett akár gyorsan meg is sütheted a gyozákat, hogy extra ropogós legyen.
Tálald a gyozákat friss gyömbéres ecettel, és szórj rá egy kis apróra vágott zöldhagymát.
A gyömbéres ecet frissítő és pikáns ízt ad a gyozáknak, amitől igazán különlegesek lesznek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.