Yuba gyozával, friss gyömbéres ecettel tálalva

Yuba gyozával

A yuba gyoza egy népszerű étel, amely a szója bőréből készült tésztát és gazdag, ízes tölteléket kombinál. Az étel a hagyományos kínai konyhából származik, és a növényi alapú étkezések egyik kedvelt választása. A yuba különleges textúrája és a gombás töltelék íze gazdag és frissítő hatást kelt. A gyömbéres ecet különleges frissességet ad az ételnek, és kiemeli a töltelék ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Yuba (szója bőre)
100 g Főtt rizs
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
100 g Gomba
1 cm Gyömbér
2 ek. Szezámmagolaj
2 ek. Soy sauce (szójaszósz)
1 csipet
0.5 csipet Bors
1 ek. Gyömbéres ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A yuba-t alaposan öblítsd le, és ha szükséges, vágd kisebb darabokra.

    A yuba rendkívül gazdag fehérjében, így tökéletes növényi alapú étkezésekhez.

    2

    A gombát és a zöldhagymát aprítsd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A gomba adja meg az étel gazdag, umami ízét, így fontos, hogy friss legyen.

    3

    A gyömbért reszeld le finomra, és egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat.

    A szezámmagolaj különleges ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a gyömbér aromáját.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért és a gombát a serpenyőbe, és pirítsd őket 5-6 percig, amíg a gomba megpuhul.

    A gomba főzésével elérheted, hogy az étel ízvilága gazdagabb legyen.

    5

    A pirított gombához add hozzá a főtt rizst, szójaszószt, sót és borsot. Keverd jól össze.

    Ha az étel túlságosan száraz, egy kevés vízzel is felöntheted.

    6

    A yuba-t helyezd el egy munkafelületen, és egy-egy kanál tölteléket helyezd a közepére. Hajtsd össze a széleit, hogy kis gyozát formálj.

    A yuba-t ügyesen kell hajtogatni, hogy ne nyíljon szét főzés közben.

    7

    A gyozákat egy pár percig párold, amíg a tészta megpuhul, és a töltelék átmelegszik.

    Párolás helyett akár gyorsan meg is sütheted a gyozákat, hogy extra ropogós legyen.

    8

    Tálald a gyozákat friss gyömbéres ecettel, és szórj rá egy kis apróra vágott zöldhagymát.

    A gyömbéres ecet frissítő és pikáns ízt ad a gyozáknak, amitől igazán különlegesek lesznek.