Zaru soba csirkével, zöldségekkel és szójás öntettel tálalva

Zaru soba csirkével

A Zaru soba a japán konyha egyik klasszikus étke, amelyet hideg vízzel öblített tésztával tálalnak. A tésztát gyakran friss zöldségekkel, húsokkal vagy halakkal tálalják, és az öntet is nagyon fontos része az ételnek. A csirke hozzáadása gazdagítja a fogást, miközben a soba tészta friss és könnyű marad. A Zaru soba étel frissítő, különösen nyáron, amikor a hideg tészta nagyon üdítő választás. A japán konyha finom ízesítésekkel, mint a szójaszósz és mirin, teszi igazán különlegessé ezt az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
300 g Csirkehús (csirkemell vagy csirkecomb)
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 db Hozzá való zöldségek (pl. póréhagyma, uborka)
1 l Víz
1 ek. Szezámmag
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg enyhén sós vízben vagy grillezd, majd vágd vékony csíkokra.

    A csirkehúst a legjobb, ha előre pácolod szójaszószban és egy kis fokhagymában, hogy extra ízt adjon neki.

    2

    A soba tésztát főzd meg az utasítások szerint, majd hideg vízzel öblítsd le, hogy megállítsd a főzést és hideg maradjon.

    A tésztát ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyen túl puha. A hideg víz jól megőrzi a tészta textúráját.

    3

    A zöldségeket (póréhagyma, uborka) szeleteld fel vékony csíkokra vagy szeletekre.

    A zöldségeket frissen vágd fel, hogy megőrizzék ropogósságukat és színüket.

    4

    Készíts egy egyszerű öntetet: keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és egy kis vízet egy kis edényben.

    A mirin édes, enyhén alkoholtartalmú, amely kellemes ízt ad az öntetnek. Kóstold meg és állítsd be az édes-sós egyensúlyt.

    5

    Tálald a zaru soba tésztát egy tálban vagy tálcán, tedd a csirkét a tetejére, majd díszítsd a zöldségekkel és szórd meg szezámmaggal.

    A tálaláshoz javasolt friss zöldségek hozzáadása nemcsak színt ad, hanem friss ízt is.

    6

    Az öntetet tálald külön kis tálkában, hogy a vendégek saját ízlésük szerint öntsék rá a tésztára.

    Ha szeretnéd, tálalás előtt egy kis fokhagymát vagy reszelt gyömbért is adj hozzá az öntethez.