A csirkehúst főzd meg enyhén sós vízben vagy grillezd, majd vágd vékony csíkokra.
A csirkehúst a legjobb, ha előre pácolod szójaszószban és egy kis fokhagymában, hogy extra ízt adjon neki.
A soba tésztát főzd meg az utasítások szerint, majd hideg vízzel öblítsd le, hogy megállítsd a főzést és hideg maradjon.
A tésztát ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyen túl puha. A hideg víz jól megőrzi a tészta textúráját.
A zöldségeket (póréhagyma, uborka) szeleteld fel vékony csíkokra vagy szeletekre.
A zöldségeket frissen vágd fel, hogy megőrizzék ropogósságukat és színüket.
Készíts egy egyszerű öntetet: keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és egy kis vízet egy kis edényben.
A mirin édes, enyhén alkoholtartalmú, amely kellemes ízt ad az öntetnek. Kóstold meg és állítsd be az édes-sós egyensúlyt.
Tálald a zaru soba tésztát egy tálban vagy tálcán, tedd a csirkét a tetejére, majd díszítsd a zöldségekkel és szórd meg szezámmaggal.
A tálaláshoz javasolt friss zöldségek hozzáadása nemcsak színt ad, hanem friss ízt is.
Az öntetet tálald külön kis tálkában, hogy a vendégek saját ízlésük szerint öntsék rá a tésztára.
Ha szeretnéd, tálalás előtt egy kis fokhagymát vagy reszelt gyömbért is adj hozzá az öntethez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.