A spenótot forrázd le forró vízzel, majd turmixold simára 50 ml vízzel.
A spenót helyett használhatsz bébispenótot is, annak lágyabb az íze.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az befolyásolja az élesztő működését.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős keveréket, a spenótpürét és az olívaolajat.
A lisztet szitáld át, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd takard le és hagyd kelni 1 órán keresztül, amíg a duplájára nő.
A tésztát alaposan gyúrd át, hogy a bucik szépen megkeljenek.
Oszd a tésztát egyenlő bucikra, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A bucikat egyenlő súlyúra oszd, hogy egyenletesen süljenek meg.
Hagyd a bucikat még 20 percig pihenni, közben a sütőt melegítsd elő 200°C-ra.
A pihentetés alatt a bucik még tovább kelnek, így puhábbak lesznek.
Süsd a bucikat 20-25 percig, amíg kívül enyhén ropogósak lesznek, belül pedig puhák maradnak.
A sütőbe tegyél egy vízzel teli edényt, hogy a bucik ne száradjanak ki.
Hagyd teljesen kihűlni rácson, majd élvezd frissen vagy szendvicsalapként.
A kihűlt bucikat légmentesen zárt dobozban tárold, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.