A bárányhúst keverd össze a natúr joghurttal, zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, garam masalával, kurkumával, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 1 órán át.
A pácolási időt növelheted, akár egy éjszakán át is pácolhatod a húst a hűtőben, hogy még ízletesebb legyen.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a pácolt bárányhúst, amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki a húst, és tedd félre.
A húst ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem pirul meg, hanem párolódni fog.
Ugyanabban a lábasban pirítsd meg az aprított hagymát, sárgarépát, kaliforniai paprikát, és zöldborsót 5 percig. Add hozzá a fahéjrudat és a szerecsendiót.
A fűszereket pirítsd egy kicsit a zöldségekkel, hogy jobban kiadják az aromájukat.
Öblítsd át a basmati rizst hideg vízzel, majd keverd a zöldségekhez. Adj hozzá 600 ml vizet és a sáfrányos vizet. Főzd alacsony lángon 10 percig.
A rizs átöblítése eltávolítja a felesleges keményítőt, így a biryani nem lesz ragacsos.
Tedd vissza a bárányhúst a lábasba, keverd óvatosan össze a rizzsel és a zöldségekkel. Fedd le, és főzd további 20 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Ne keverd túl a biryanit, mert a rizs összetörhet.
Tálaláskor szórd meg friss korianderrel és mentával. Kínálj mellé joghurtot vagy salátát.
A joghurtot érdemes előzőleg hűtőbe tenni, hogy kellemesen hűsítő legyen a biryani mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.