Zöldséges curry kókusztejjel tálalva

Zöldséges curry kókusztejjel

A zöldséges curry az ázsiai konyha egyik legismertebb vegetáriánus fogása, amely a kókusztej krémes ízével hódít. Ez az étel nemcsak egészséges és tápláló, hanem az elkészítése is egyszerű. A különböző zöldségek harmonikus ízei tökéletesen illeszkednek a curry gazdag fűszerességéhez. Ideális választás mindennapi vacsorákhoz, és a friss koriander hozzáadása kiemeli az ízeket. A zöldséges curry tökéletesen illeszkedik a modern, egészségtudatos étrendhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
2 db Sárgarépa
2 db Burgonya
200 g Zöldbab
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
2 ek. Currypaszta
2 ek. Olívaolaj
1 cs. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a zöldségeket. Hámozd meg a sárgarépát és a burgonyát, majd vágd őket kisebb kockákra. A kaliforniai paprikát szeleteld fel, a zöldbabot vágd kisebb darabokra.

    A zöldségeket próbáld meg hasonló méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy wokban, majd pirítsd meg ezeket az aromás hozzávalókat 2-3 perc alatt.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek. Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.

    3

    Add hozzá a currypasztát, és kevergetve pirítsd további 1-2 percig, hogy a fűszerek kibontakozzanak.

    A currypaszta pirítása segít kihozni a fűszerek aromáját. Ügyelj arra, hogy ne égjen le.

    4

    Tedd bele a sárgarépát, burgonyát, és öntsd fel a kókusztejjel. Közepes lángon főzd 10 percig, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.

    A kókusztej sűrűségétől függően szükség lehet egy kis víz hozzáadására, hogy a zöldségek ellepje.

    5

    Add hozzá a zöldbabot és a kaliforniai paprikát, majd főzd további 8-10 percig, amíg az összes zöldség megpuhul, de még tartja a formáját.

    Ne főzd túl a zöldségeket, mert elveszítik a roppanósságukat és az ízüket.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és tálald rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatod, ha nem szereted a koriandert.