Mosd meg a zöldségeket. Hámozd meg a sárgarépát és a burgonyát, majd vágd őket kisebb kockákra. A kaliforniai paprikát szeleteld fel, a zöldbabot vágd kisebb darabokra.
A zöldségeket próbáld meg hasonló méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek meg.
Aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy wokban, majd pirítsd meg ezeket az aromás hozzávalókat 2-3 perc alatt.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek. Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.
Add hozzá a currypasztát, és kevergetve pirítsd további 1-2 percig, hogy a fűszerek kibontakozzanak.
A currypaszta pirítása segít kihozni a fűszerek aromáját. Ügyelj arra, hogy ne égjen le.
Tedd bele a sárgarépát, burgonyát, és öntsd fel a kókusztejjel. Közepes lángon főzd 10 percig, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.
A kókusztej sűrűségétől függően szükség lehet egy kis víz hozzáadására, hogy a zöldségek ellepje.
Add hozzá a zöldbabot és a kaliforniai paprikát, majd főzd további 8-10 percig, amíg az összes zöldség megpuhul, de még tartja a formáját.
Ne főzd túl a zöldségeket, mert elveszítik a roppanósságukat és az ízüket.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és tálald rizzsel vagy naan kenyérrel.
A koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatod, ha nem szereted a koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.