Az aranymazsola a szőlő szárított változatának egy különleges formája, amelyet világos, aranyszínű szőlőből készítenek. Szemben a hagyományos sötét mazsolával, ezt gyakran kén-dioxiddal kezelik a világos szín megőrzése érdekében, majd alacsony hőmérsékleten szárítják. Ennek eredménye egy puha, édes és látványos szárított gyümölcs.
Az aranymazsola kiváló természetes energiaforrás, amely magas cukor-, rost- és antioxidáns-tartalommal rendelkezik. Évszázadok óta használják édességek, péksütemények, saláták és húsételek gazdagítására.
Az aranymazsola hosszú ideig eltartható légmentesen zárható edényben, száraz, hűvös helyen. Használat előtt rövid áztatás langyos vízben vagy gyümölcslében javasolt, különösen sütés előtt, hogy puhább és szaftosabb legyen.
Az aranymazsola gazdag természetes cukrokban (glükóz, fruktóz), rostokban, káliumban, vasban, kalciumban és antioxidánsokban. Segíti a fizikai és szellemi energiaszint fenntartását, támogatja az emésztést és a vérképzést, valamint a szív- és érrendszer egészségét.
Fontos: mivel az aranymazsola gyakran kén-dioxiddal kezelt, az érzékenyek számára érdemes ellenőrzött, natúr változatot keresni.
Összefoglalva: az aranymazsola nemcsak finom és édes, hanem tápláló, természetes alapanyag, amely számos ételhez illik – különösen akkor, ha színt és édességet szeretnél vinni a fogásaidba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.