Egy közepes lĂĄbosban keverd össze a tejet Ă©s a tejszĂnt, majd közepes lĂĄngon kezd el melegĂteni, de ne hagyd forrni.
Fontos, hogy ne forrald fel a tejet Ă©s a tejszĂnt, mert akkor a fagylalt ĂĄllaga nem lesz tökĂ©letes.
Egy kĂŒlön tĂĄlban verd fel a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄkat a cukorral, amĂg vilĂĄgos Ă©s habos ĂĄllagot nem kapsz.
A tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt addig verd a cukorral, amĂg a szĂne vilĂĄgosabb nem lesz Ă©s a massza meg nem vastagszik. Ez biztosĂtja a fagylalt krĂ©mes ĂĄllagĂĄt.
Ănts egy keveset a meleg tej-tejszĂn keverĂ©kbĆl a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄs masszĂĄhoz, folyamatos keverĂ©s mellett, hogy kiegyenlĂtsd a hĆmĂ©rsĂ©kletet.
Ez a temperĂĄlĂĄs nagyon fontos, hogy a tojĂĄssĂĄrgĂĄja ne rĂĄntĂłdjon össze a forrĂł tejszĂntĆl. Lassan, folyamatosan keverve adagold a meleg folyadĂ©kot.
A tojĂĄsos keverĂ©ket lassan csorgasd vissza a lĂĄbosba, Ă©s alacsony lĂĄngon, folyamatos keverĂ©s mellett fĆzd addig, amĂg besƱrƱsödik (kb. 5-7 perc).
A krĂ©m akkor jĂł, ha bevonja a kanĂĄl hĂĄtuljĂĄt, Ă©s az ujjaddal hĂșzott vonal nem folyik össze. VigyĂĄzz, ne forrald, mert akkor a tojĂĄs összeugrik.
Vedd le a tƱzrĆl, Ă©s keverd hozzĂĄ a vanĂliakivonatot Ă©s a Tokaji aszĂșt. HƱtsd le szobahĆmĂ©rsĂ©kletre.
A Tokaji aszĂșt csak a vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, hogy az aromĂĄja ne vesszen el a fĆzĂ©s sorĂĄn. A kihƱtĂ©s felgyorsĂthatĂł, ha a lĂĄbost hideg vizes fĂŒrdĆbe ĂĄllĂtod.
Ăntsd a fagylaltkeverĂ©ket egy zĂĄrhatĂł edĂ©nybe, majd tedd a hƱtĆszekrĂ©nybe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy teljesen lehƱljön.
A teljes lehƱlĂ©s elengedhetetlen a fagylaltgĂ©pben valĂł elkĂ©szĂtĂ©shez, illetve a kristĂĄlyosodĂĄs elkerĂŒlĂ©se Ă©rdekĂ©ben.
Ăntsd a hideg keverĂ©ket egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s kĂ©szĂtsd el a fagylaltot a gyĂĄrtĂł utasĂtĂĄsai szerint. Ha nincs fagylaltgĂ©ped, fagyaszd 3-4 ĂłrĂĄn ĂĄt, Ă©s ĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt alaposan.
A fagylaltgĂ©p egyenletesebb ĂĄllagot biztosĂt. Ha kĂ©zzel kĂ©szĂted, a gyakori ĂĄtkeverĂ©ssel töröd meg a jĂ©gkristĂĄlyokat, Ăgy lesz krĂ©mesebb a vĂ©geredmĂ©ny.
TĂĄlald elegĂĄns poharakban vagy tölcsĂ©rben, Ă©s Ă©lvezd a kĂŒlönleges Tokaji aszĂșs fagylalt ĂzĂ©t!
A fagylaltot tĂĄlalĂĄs elĆtt nĂ©hĂĄny perccel vedd ki a fagyasztĂłbĂłl, hogy kicsit megpuhuljon, Ăgy könnyebb lesz adagolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.