Eccles cake aranymazsolával frissen tálalva

Eccles cake aranymazsolával

Az Eccles cake egy hagyományos brit sütemény, amely a Manchester környéki Eccles városából származik. A sütemény eredetileg a helyi piacokon készült, és az évtizedek során vált híressé az Egyesült Királyságban. A leveles tészta, a fűszeres mazsola és a cukros töltelék minden falatban egy igazi élményt nyújt. Az Eccles cake kiváló választás lehet délutáni teához vagy bármilyen ünnepi alkalomra, amikor valami különlegesre vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Leveles tészta
200 g Aranymazsola
100 g Cukor
50 ml Víz
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Szegfűszeg
1 tk. Lemon zest
50 g Vaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát vékonyra nyújtsd ki egy lisztezett felületen. Ha készen vásárolt tésztát használsz, az könnyíti a munkát.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    2

    A mazsolát tedd egy tálba, és add hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a citromhéjat. Keverd jól össze.

    A mazsola mellett más szárított gyümölcsöket is használhatsz, például aszalt sárgabarackot, hogy még gazdagabb legyen az íz.

    3

    A tésztát oszd fel kisebb körökre (kb. 8-10 cm átmérőjűek). Minden tésztakorong közepére egy evőkanál tölteléket tegyél, majd hajtsd össze a széleit.

    Ha túl sok tölteléket teszel rá, akkor könnyen kifolyhat a süteményből sütés közben.

    4

    A tésztát formázd kis batyukká, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A formázásnál ügyelj arra, hogy minden batyu szélei jól záródjanak, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

    5

    Verj fel egy tojást, és kend meg vele a tészta tetejét, hogy szép fényes legyen. Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    A tojás mosás segít a sütemények fényes felületét elérni, miközben ízletes ropogós kérget ad.

    6

    Hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, frissen.