A leveles tésztát vékonyra nyújtsd ki egy lisztezett felületen. Ha készen vásárolt tésztát használsz, az könnyíti a munkát.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A mazsolát tedd egy tálba, és add hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a citromhéjat. Keverd jól össze.
A mazsola mellett más szárított gyümölcsöket is használhatsz, például aszalt sárgabarackot, hogy még gazdagabb legyen az íz.
A tésztát oszd fel kisebb körökre (kb. 8-10 cm átmérőjűek). Minden tésztakorong közepére egy evőkanál tölteléket tegyél, majd hajtsd össze a széleit.
Ha túl sok tölteléket teszel rá, akkor könnyen kifolyhat a süteményből sütés közben.
A tésztát formázd kis batyukká, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A formázásnál ügyelj arra, hogy minden batyu szélei jól záródjanak, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Verj fel egy tojást, és kend meg vele a tészta tetejét, hogy szép fényes legyen. Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A tojás mosás segít a sütemények fényes felületét elérni, miközben ízletes ropogós kérget ad.
Hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, frissen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.