A zöldajkú kagyló (Perna canaliculus) egy különleges tengeri étel, amely Új-Zéland vizeiben elterjedt. A kagyló húsának színe zöldes, és rendkívül gazdag fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban. A zöldajkú kagyló egy rendkívül tápláló étel, amely számos jótékony hatást gyakorol az egészségre.
A zöldajkú kagyló húsa gazdag fehérjében, amely elengedhetetlen az izomépítéshez és a regenerációhoz. Ezen kívül gazdag ásványi anyagokban, mint például a vas, magnézium és cink, amelyek elengedhetetlenek a megfelelő testi működéshez. A kagyló alacsony kalóriatartalmú, így ideális választás a fogyókúrázók számára is.
A zöldajkú kagyló húsát sokféleképpen felhasználhatjuk. A kagyló filéje kiválóan alkalmas főzéshez, grillezéshez, pörköléshez vagy akár levesekhez. A kagyló húsának finom íze különféle köretekkel, salátákkal, vagy tésztákkal is jól illik.
A zöldajkú kagyló húsában található fehérje és ásványi anyagok elősegítik az egészséges táplálkozást. A következő tápanyagokat tartalmazza:
A zöldajkú kagyló rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez, mivel az omega-3 zsírsavak segíthetnek a gyulladások csökkentésében. A kagyló húsában található ásványi anyagok erősítik az immunrendszert és támogatják a csontok egészségét. Ezen kívül a zöldajkú kagyló jótékony hatással lehet a bélflórára is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.