Caldeirada à algarvia egy tálban, gazdag halakkal és tenger gyümölcseivel, petrezselyemmel díszítve

Caldeirada à algarvia (Algarve régió stílusában)

A Caldeirada à algarvia a portugál konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb ételévé vált. Az Algarve régió hagyományos ételének számít, amelyet friss tenger gyümölcseivel, halakkal és zöldségekkel készítenek. A recept egyszerű, de gazdag ízvilággal rendelkezik, hiszen az alapanyagok frissessége és a fehérbor kiváló kombinációja biztosítja a leves különleges aromáját. Az étel története szorosan összefonódik a portugál tengerparti életmóddal, és nemcsak helyben, hanem az egész világon népszerű. Ez a leves tökéletes választás egy könnyed, de ínycsiklandó vacsorára, különösen akkor, ha a tenger ízeire vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér hal (pl. tőkehal, tőkehal filé)
200 g Garnélarák
1 cső Kukorica
4 db Paradicsom
1 db Hagyma
1 db Paprika
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Fehérbor
2 ág Petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd kisebb darabokra, és ha szükséges, távolítsd el a bőrét és a csontjait. A garnélarákokat hámozd meg, és távolítsd el a fejüket.

    A haldarabokat ne vágd túl apróra, hogy ne törjenek össze főzés közben.

    2

    A paradicsomokat vágd apróra, a paprikát is szeleteld fel vékony csíkokra, a hagymát és fokhagymát pedig apróra vágva tedd félre.

    A paprikát ne vágd túl apróra, hogy ne főjön szét a levesben.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert az keserű ízt adhat.

    4

    Add hozzá a paprikát, paradicsomot és a kukoricát, és keverd össze. Főzd a zöldségeket 5 percig, hogy kiadja az ízét.

    A paradicsom friss íze jól fog keveredni a fűszerekkel, ha a zöldségeket kissé összefőzöd.

    5

    Öntsd hozzá a fehérbort, és add hozzá a halat és garnélarákot. Főzd a keveréket kb. 10-15 percig, amíg a hal és a rák teljesen átfő.

    Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá egy kevés vizet, hogy levesesebb legyen.

    6

    Ízesítsd a levest sóval és fehér borssal. A végén szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissítő ízt ad a levesnek, és szép színt is kölcsönöz.

    7

    A Caldeirada-t tálald frissen, melegen, esetleg egy szelet friss baguette-tel.

    A friss baguette jól illik a leveshez, hogy a levesből maradt ízeket is fel tudd szívni.