A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A piros paprikát is felkockázzuk.
Ha nem szereted a csípős ételeket, válassz édes paprikát, és ne használj túl sok fokhagymát!
Egy nagy serpenyőben melegítsük az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesednek.
Fontos, hogy ne égesd meg a hagymát, mert akkor keserű lesz. Alacsonyabb hőfokon is dolgozhatsz.
A felkockázott paprikát is add hozzá, és pirítsd további 2 percig.
A paprika hozzáadása után mindig keverd meg, hogy egyenletesen piruljon.
Most add hozzá a kagylókat és a fehérbort, majd főzd őket 5 percig, amíg kinyílnak.
Ne várd meg, hogy minden kagyló kinyíljon, mert az egyes kagylók eltérő időben nyílhatnak ki. A nem kinyíló kagylót el kell dobni.
Ezután öntsd hozzá a tenger gyümölcsei alaplevet, és forrald fel.
Ha nincs tenger gyümölcsei alapleved, használhatsz hal alaplevet is.
A forrásban lévő leveshez add hozzá a fideuà tésztát, sót és borsot, majd főzd 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ha túl sok a lé, egyszerűen emeld fel a hőt, hogy egy kicsit elpárologjon.
Amikor a tészta elkészült, szórd meg petrezselyemmel, és tálald forrón.
A friss petrezselyem adja meg a tál színét és friss ízét. Friss citromlé is jól illik hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.