Fideuà amb cloïsses tálalva tenger gyümölcseivel és paprikával

Fideuà amb cloïsses

A fideuà amb cloïsses a spanyol konyha egy klasszikus ételévé vált, különösen Valencia környékén. Eredetileg a helyiek által halászott tengeri herkentyűk felhasználásával készült. Az étel jellemzője, hogy a tészta és a tenger gyümölcsei egy serpenyőben készülnek, így az összes íz jól összeér, miközben egy fantasztikus illat lengi be a konyhát. A fideuà amb cloïsses tökéletes nyári étel, amely szinte minden alkalomra ideális választás. Az étel alapja a fehérbor és a tenger gyümölcseinek egyedülálló íze, amely együtt adja meg a fogás különlegességét. A tészta pedig gyengéden felszívja az alaplevet, így minden falat gazdag ízélményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fideuà tészta
500 g Kagyló
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
750 ml Tenger gyümölcsei alaplé
2 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérbor
1 tk.
1 csipet Bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A piros paprikát is felkockázzuk.

    Ha nem szereted a csípős ételeket, válassz édes paprikát, és ne használj túl sok fokhagymát!

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsük az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    Fontos, hogy ne égesd meg a hagymát, mert akkor keserű lesz. Alacsonyabb hőfokon is dolgozhatsz.

    3

    A felkockázott paprikát is add hozzá, és pirítsd további 2 percig.

    A paprika hozzáadása után mindig keverd meg, hogy egyenletesen piruljon.

    4

    Most add hozzá a kagylókat és a fehérbort, majd főzd őket 5 percig, amíg kinyílnak.

    Ne várd meg, hogy minden kagyló kinyíljon, mert az egyes kagylók eltérő időben nyílhatnak ki. A nem kinyíló kagylót el kell dobni.

    5

    Ezután öntsd hozzá a tenger gyümölcsei alaplevet, és forrald fel.

    Ha nincs tenger gyümölcsei alapleved, használhatsz hal alaplevet is.

    6

    A forrásban lévő leveshez add hozzá a fideuà tésztát, sót és borsot, majd főzd 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul.

    Ha túl sok a lé, egyszerűen emeld fel a hőt, hogy egy kicsit elpárologjon.

    7

    Amikor a tészta elkészült, szórd meg petrezselyemmel, és tálald forrón.

    A friss petrezselyem adja meg a tál színét és friss ízét. Friss citromlé is jól illik hozzá.