Togarashi fűszeres tenger gyümölcsei egy serpenyőben, lime és koriander díszítéssel

Togarashi tenger gyümölcseivel

A Togarashi egy tradicionális japán fűszerkeverék, amely különböző fűszerekből, mint például a chili, a nori, és a szezám, készül. A japán konyha kedvelt alapanyaga, amely intenzív, pikáns ízt ad az ételeknek. A Togarashi fűszerkeverék nemcsak ízletes, de egészséges is, hiszen gazdag antioxidánsokban. A tenger gyümölcseivel kombinálva, ez az étel egy ínycsiklandó, fűszeres fogást alkot, amely egyaránt tökéletes gyors hétköznapi étkezésre és különleges alkalmakra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rák
200 g Kagyló
250 g Tengeri hal
2 ek. Togarashi fűszerkeverék
3 ek. Soya szósz
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyümölcseinek előkészítéséhez a rákot tisztítsd meg, a kagylókat alaposan öblítsd le, a halat pedig vágd kisebb darabokra.

    A rák és a kagyló tisztítása előtt győződj meg róla, hogy eltávolítod az összes szennyeződést és a kagylóhéjat.

    2

    Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, amit apróra vágtál.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, ami keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a tenger gyümölcseit a serpenyőbe, és pirítsd őket közepes lángon, amíg a rák rózsaszínűvé válik és a haldarabok átforrósodnak.

    Ne töltsd túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak meg megfelelően a tenger gyümölcsei, inkább dolgozz több részletben.

    4

    Szórd meg a tenger gyümölcseire a Togarashi fűszerkeveréket, és locsold meg soya szósszal. Keverd össze, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják a tenger gyümölcseiket.

    A Togarashi fűszerkeverék pikáns, szóval ha nem szereted túl erősen, akkor kevesebb mennyiséget használj.

    5

    Néhány percig főzd még, hogy a fűszerek és a szója szósz teljesen összeérjenek a tenger gyümölcseivel.

    A főzés során a szósz sűrűsödhet, ügyelj arra, hogy ne égjen le.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és csavard rá a lime levét.

    A lime frissítő ízt ad a tenger gyümölcseinek, és segít kiemelni a fűszerek ízét.

    7

    Az ételt azonnal tálald, lehetőség szerint rizs vagy friss saláta mellé.

    Ha friss salátát kínálsz mellé, válassz enyhe öntetet, hogy ne vonja el a figyelmet a tenger gyümölcseinek gazdag ízétől.