Abai Soondae tálalva, szeletelve, gazdag töltelékkel

Abai Soondae

Az Abai Soondae egy tradicionális koreai étel, amelyet különösen Abai régióban készítenek. A soondae egy fűszeres, rizses töltelékkel ellátott bél, amelyet gyakran disznóvérrel és más fűszerekkel gazdagítanak. Történeti háttér: A soondae koreai étkezések fontos része, és egyike az ország legrégebbi étkezési hagyományainak, amely több mint 1000 éve terjedt el az egész országban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Disznóvér
100 g Rizs
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Zöldségleves alaplé
1 db Bél (sertés bél)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznóvért tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben be tudjad tölteni a bélbe. A rizst főzd meg a csomagolás szerint.

    Ha nem található friss disznóvér, akkor helyettesíthető egyéb, hasonló állati alapú vérrel.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd fel, majd egy serpenyőben pirítsd őket egy kevés olajon, amíg üvegesednek.

    A fokhagyma és a hagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, és gazdagítja a töltelék ízét.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, és reszeld le. Add hozzá a pirított hagymához és fokhagymához, majd párold néhány percig.

    A sárgarépa nemcsak ízt, hanem színt is ad a töltelékhez.

    4

    A megfőzött rizst keverd össze a disznóvérrel, a zöldségekkel, sóval és borssal. Ez lesz a töltelék, amit a bélbe kell töltened.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl híg, mert akkor a bél könnyen széteshet sütés közben.

    5

    A bél egy szakaszát alaposan öblítsd ki, majd töltsd meg a rizses-disznóvér keverékkel. Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl a bélbe, mert különben szétrepedhet a főzés során.

    A bél ne legyen túl szorosra töltve, mert a keverék főzés közben kitágul.

    6

    A megtöltött bél végét kösd meg, majd tedd forrásban lévő vízbe, és főzd 30-40 percig, amíg a töltelék átfő és a bél puha lesz.

    A víznek folyamatosan forrnia kell, de ne hagyd túl hevesen forrni, hogy a bél ne repedjen el.

    7

    Amikor elkészült, vedd ki a soondaet a vízből, és hagyd pihenni pár percig. Szeleteld fel, és tálald forrón.

    A forró soondae a legjobb, ha frissen tálaljuk, és jól kiegészíthető szójaszósszal vagy kimchivel.