A garnélát tisztítsd meg, ha szükséges, és egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg 2-3 percig, amíg rózsaszínű nem lesz.
A garnélát ne süsd túl, mert akkor gumiszerűvé válik.
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd. A kenyér héját távolítsd el, és vágd kisebb darabokra.
A kenyér lehet friss vagy 1-2 napos, de ne legyen teljesen szárított, hogy jól fel tudja szívni a levet.
Egy nagyobb serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát és a fűszerpaprikát, és pirítsd tovább 1-2 percig.
A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert megéghet és keserűvé válhat.
Tedd bele a kenyérdarabokat, és pirítsd őket egy kicsit, hogy a fűszerek átjárják őket.
A kenyérpirítás növeli az étel ízét és textúráját.
Öntsd fel a tejjel, és add hozzá a garnélát. Keverd össze, és hagyd főni 5-7 percig, amíg a kenyér teljesen átitatódik a levessel.
Ha túl sűrű lenne a keverék, egy kis vizet is adhatunk hozzá.
Verd fel a tojást, és add hozzá a keverékhez, hogy krémes állagot kapjon. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A tojás hozzáadása gazdagítja a szószt és krémesebbé teszi az ételt.
Tálald friss petrezselyemmel díszítve, és azonnal fogyaszd.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így ne hagyd el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.