Açorda garnélával, friss kenyérdarabok garnélával, fokhagymával és petrezselyemmel

Açorda garnélával

Az Açorda egy hagyományos portugál étel, amely gazdag fűszeres mártásban főtt kenyeret és különböző töltelékeket tartalmaz. Ezt az ételt gyakran készítik halakkal vagy tenger gyümölcseivel, de a garnélával készült változata különösen népszerű. Az Açorda egyszerű, de nagyon ínycsiklandó étel, amely a portugál konyha gazdag ízvilágát tükrözi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Garnéla
200 g Friss fehér kenyér
4 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Tojás
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Olívaolaj
200 ml Tej
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélát tisztítsd meg, ha szükséges, és egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg 2-3 percig, amíg rózsaszínű nem lesz.

    A garnélát ne süsd túl, mert akkor gumiszerűvé válik.

    2

    A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd. A kenyér héját távolítsd el, és vágd kisebb darabokra.

    A kenyér lehet friss vagy 1-2 napos, de ne legyen teljesen szárított, hogy jól fel tudja szívni a levet.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát és a fűszerpaprikát, és pirítsd tovább 1-2 percig.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert megéghet és keserűvé válhat.

    4

    Tedd bele a kenyérdarabokat, és pirítsd őket egy kicsit, hogy a fűszerek átjárják őket.

    A kenyérpirítás növeli az étel ízét és textúráját.

    5

    Öntsd fel a tejjel, és add hozzá a garnélát. Keverd össze, és hagyd főni 5-7 percig, amíg a kenyér teljesen átitatódik a levessel.

    Ha túl sűrű lenne a keverék, egy kis vizet is adhatunk hozzá.

    6

    Verd fel a tojást, és add hozzá a keverékhez, hogy krémes állagot kapjon. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A tojás hozzáadása gazdagítja a szószt és krémesebbé teszi az ételt.

    7

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve, és azonnal fogyaszd.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így ne hagyd el.