Adobo csirkehús, szójaszószban főzve, tálalva rizs mellett

Adobo csirkehússal

Az adobo egy hagyományos filippínó étel, amely különböző húsokkal, például csirkével, sertéssel vagy marhával készül. A szójaszósz és ecet kombinációja adja meg az étel gazdag, umami ízét, amit sokféle módon elkészíthetnek. Az adobo története szorosan összefonódik a filippínó kultúrával, mivel az étel a spanyolok által hozott főzési technikákból alakult ki, és azóta is az egyik legnépszerűbb étel a filippínó háztartásokban. A csirke adobo különösen kedvelt, mivel gyorsan elkészíthető, mégis gazdag ízű étel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (felsőcomb, csont nélküli)
100 ml Szójaszósz
50 ml Fehér ecet
4 gerezd Fokhagyma
2 db Laurel levél (babérlevél)
1 tk. Bors (feketebors, egész)
2 ek. Olaj
200 ml Víz
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst mosd meg és vágd kisebb darabokra. Egy tálban keverd össze a szójaszószt, fehér ecetet, zúzott fokhagymát, laurel levelet, borsot, cukrot és vizet. Ezt az elegyet öntsd rá a csirkehúsra, és hagyd marinálódni legalább 30 percig.

    Ha van időd, a csirkehúst akár 1-2 órán át is marinálhatod a hűtőben, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a csirkehúst a marinádból. Süsd közepes lángon, amíg minden oldalán szép barna színt kap.

    Fontos, hogy a csirkehúst egyenletesen pirítsd meg, hogy finom, ropogós kérget kapjon.

    3

    Miután a csirkehús megpirult, öntsd hozzá a marinádot és egy kevés vizet, majd főzd 20-30 percig, amíg a csirkehús megpuhul és a szósz besűrűsödik.

    Ne hagyd, hogy a szósz teljesen elpárologjon, mert a folyadék segít, hogy a csirkehús ne legyen száraz.

    4

    A főzés végén kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy borsot, hogy a szósz ízesebb legyen.

    5

    Tálald a kész adobo csirkehúst rizs mellett, és élvezd az ínycsiklandó ételt!