A csirkehúst mosd meg és vágd kisebb darabokra. Egy tálban keverd össze a szójaszószt, fehér ecetet, zúzott fokhagymát, laurel levelet, borsot, cukrot és vizet. Ezt az elegyet öntsd rá a csirkehúsra, és hagyd marinálódni legalább 30 percig.
Ha van időd, a csirkehúst akár 1-2 órán át is marinálhatod a hűtőben, hogy az ízek jobban átjárják.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a csirkehúst a marinádból. Süsd közepes lángon, amíg minden oldalán szép barna színt kap.
Fontos, hogy a csirkehúst egyenletesen pirítsd meg, hogy finom, ropogós kérget kapjon.
Miután a csirkehús megpirult, öntsd hozzá a marinádot és egy kevés vizet, majd főzd 20-30 percig, amíg a csirkehús megpuhul és a szósz besűrűsödik.
Ne hagyd, hogy a szósz teljesen elpárologjon, mert a folyadék segít, hogy a csirkehús ne legyen száraz.
A főzés végén kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy borsot, hogy a szósz ízesebb legyen.
Tálald a kész adobo csirkehúst rizs mellett, és élvezd az ínycsiklandó ételt!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.