Adobo csirkehĂșs, szĂłjaszĂłszban fƑzve, tĂĄlalva rizs mellett

Adobo csirkehĂșssal

Az adobo egy hagyomĂĄnyos filippĂ­nĂł Ă©tel, amely kĂŒlönbözƑ hĂșsokkal, pĂ©ldĂĄul csirkĂ©vel, sertĂ©ssel vagy marhĂĄval kĂ©szĂŒl. A szĂłjaszĂłsz Ă©s ecet kombinĂĄciĂłja adja meg az Ă©tel gazdag, umami Ă­zĂ©t, amit sokfĂ©le mĂłdon elkĂ©szĂ­thetnek. Az adobo törtĂ©nete szorosan összefonĂłdik a filippĂ­nĂł kultĂșrĂĄval, mivel az Ă©tel a spanyolok ĂĄltal hozott fƑzĂ©si technikĂĄkbĂłl alakult ki, Ă©s azĂłta is az egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©tel a filippĂ­nĂł hĂĄztartĂĄsokban. A csirke adobo kĂŒlönösen kedvelt, mivel gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, mĂ©gis gazdag Ă­zƱ Ă©tel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs (felsƑcomb, csont nĂ©lkĂŒli)
⭕ 100 ml Szójaszósz
⭕ 50 ml FehĂ©r ecet
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Laurel levĂ©l (babĂ©rlevĂ©l)
⭕ 1 tk. Bors (feketebors, egĂ©sz)
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 200 ml Víz
⭕ 1 tk. Cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst mosd meg Ă©s vĂĄgd kisebb darabokra. Egy tĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, fehĂ©r ecetet, zĂșzott fokhagymĂĄt, laurel levelet, borsot, cukrot Ă©s vizet. Ezt az elegyet öntsd rĂĄ a csirkehĂșsra, Ă©s hagyd marinĂĄlĂłdni legalĂĄbb 30 percig.

    Ha van idƑd, a csirkehĂșst akĂĄr 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt is marinĂĄlhatod a hƱtƑben, hogy az Ă­zek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    2

    Egy nagy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olajat, majd add hozzĂĄ a csirkehĂșst a marinĂĄdbĂłl. SĂŒsd közepes lĂĄngon, amĂ­g minden oldalĂĄn szĂ©p barna szĂ­nt kap.

    Fontos, hogy a csirkehĂșst egyenletesen pirĂ­tsd meg, hogy finom, ropogĂłs kĂ©rget kapjon.

    3

    MiutĂĄn a csirkehĂșs megpirult, öntsd hozzĂĄ a marinĂĄdot Ă©s egy kevĂ©s vizet, majd fƑzd 20-30 percig, amĂ­g a csirkehĂșs megpuhul Ă©s a szĂłsz besƱrƱsödik.

    Ne hagyd, hogy a szĂłsz teljesen elpĂĄrologjon, mert a folyadĂ©k segĂ­t, hogy a csirkehĂșs ne legyen szĂĄraz.

    4

    A fƑzĂ©s vĂ©gĂ©n kĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g sĂłt vagy borsot, hogy a szĂłsz Ă­zesebb legyen.

    5

    TĂĄlald a kĂ©sz adobo csirkehĂșst rizs mellett, Ă©s Ă©lvezd az Ă­nycsiklandĂł Ă©telt!