Adobo hússal, szójaszószban és fehérboros mártásban tálalva, friss zöldfűszerekkel díszítve

Adobo Hússal

Az Adobo egy hagyományos filippínó étel, amely a szójaszósz, fokhagyma, babérlevél és ecet tökéletes kombinációja. Az ételt gyakran csirkehússal készítik, de más húsokkal is elkészíthető. A filippínó konyha szívében élő Adobo valóban a családi étkezések egyik alappillére. A fehérboros változat extra gazdagságot és finom ízt ad a hagyományos recepthez, amit mindenki imádni fog.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (comb vagy mell)
4 ek. Szójaszósz
3 ek. Fehérborecet
4 gerezd Fokhagyma
3 db Babérlevél
1 tk. Fekete bors
1 tk.
250 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, ha combot használsz, akkor a csontokat is eltávolíthatod. Tedd egy tálba.

    A csirkecombok szaftosabbak, de ha mellhúst használsz, az is tökéletes lesz.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a csirkehúshoz. Öntsd rá a szójaszószt, fehérborecetet, és adj hozzá egy csipet sót és borsot. Tedd bele a babérlevelet is.

    A fokhagyma és a babérlevél a legfontosabb ízesítője az Adobo-nak, így ne hagyd ki őket.

    3

    Keverd össze jól, majd hagyd pácolódni a húst legalább 30 percig (de egy éjszakán át is pácolhatod a húst, hogy még intenzívebb ízt kapjon).

    Minél tovább pácolódik, annál jobban átjárja a hús a szójaszósz és az ecet ízét.

    4

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a pácolt csirkehúst. Pirítsd 5-7 percig, amíg szép aranybarna kérget kap.

    A kérgesedés segít megőrizni a hús szaftosságát, és finom ízt ad.

    5

    Miután a hús megpirult, öntsd hozzá a páclé maradékát, és adj hozzá 250 ml vizet. Fedd le, és főzd alacsony hőmérsékleten 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.

    Főzés közben érdemes időnként megkeverni, hogy egyenletesen süljenek a húsdarabok.

    6

    Ha a hús megpuhult, vedd le a fedőt, és főzd még pár percig, hogy a szósz kissé sűrűsödjön.

    Ha túl sok szósz marad, nyugodtan hagyd a serpenyőben, hogy még jobban besűrűsödjön.

    7

    Tálald a kész Adobo-t rizzsel vagy friss kenyérrel. Díszítheted friss zöldfűszerekkel, mint például koriander vagy petrezselyem.

    A friss rizs tökéletes kísérője az Adobo-nak, mivel segít felszívni a gazdag szószt.