Adobo tojással tálalva, csirke és tojás egyesítve ínycsiklandó ételként.

Adobo tojással

Az Adobo a Fülöp-szigetek egyik legismertebb ételének számít, amelyet hagyományosan csirke- vagy disznóhúsból készítenek. Az étel alapja a szójaszósz, ecet és fokhagyma keveréke, amely elképesztő ízharmóniát ad a húsnak. A tojás hozzáadásával egy még gazdagabb, táplálóbb fogást kapunk, amely a családi étkezések igazi sztárja lehet. Az Adobo igazi ínycsiklandó étel, amely a Fülöp-szigeteki konyha szívét jelenti. Ha szeretnél egy új, egzotikus ízt csempészni a hétköznapi étkezésekbe, próbáld ki ezt a receptet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
4 db Tojás
200 ml Víz
50 ml Fehérbor ecet
60 ml Szójaszósz
4 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Bors
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan öblítsd le hideg vízben, majd szárítsd meg egy papírtörlővel. Ezt követően vágd kisebb darabokra, ha szükséges.

    A csirkecombok tisztításakor ügyelj arra, hogy minden felesleges zsírt eltávolíts, de a bőr maradhat a ropogósabb textúra miatt.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, majd tedd bele a csirkecombokat, és pirítsd őket körbe aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a csirke nem pirul meg rendesen, hanem gőzölődik.

    3

    Közben egy külön tálban keverd össze a szójaszószt, fehérbor ecetet, vizet, zúzott fokhagymát, babérlevelet, borsot és sót.

    A fehérbor ecet éles íze remekül kiegészíti a szójaszósz sós ízét. Kóstold meg a keveréket, és ha szükséges, finomíthatsz rajta a só vagy ecet mennyiségén.

    4

    Miután a csirke combok mindkét oldalán szép aranybarna színt kaptak, öntsd rá a szójaszószos keveréket, és add hozzá a babérleveleket.

    Ha a serpenyőn maradt kis pirult darabokat is beleöntöd a szószba, még ínycsiklandóbbá válik az étel!

    5

    Fedd le a serpenyőt, és alacsony hőmérsékleten főzd a csirkét 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Az alacsony hőmérsékleten való főzés segíti a csirke húsát, hogy szaftos és puha maradjon.

    6

    Amíg a csirke fő, a tojásokat főzd meg keményre, majd hámozd meg őket.

    A tojások főzésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl, különben túl szárazak lesznek. Általában 10 perc főzés elegendő.

    7

    A főtt tojásokat félbe vágva tálalhatod a csirke mellett. A csirke mellett a szósz is kiemeli az étel ízét.

    A tojásokat díszítheted egy kevés pirospaprikával vagy friss zöldfűszerekkel, hogy még ínycsiklandóbb legyen.