Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.
A forma aljára vágj sütőpapírt is, hogy biztosan ne ragadjon le a torta.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral és barna cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyesével add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el a masszát.
Olvaszd meg az étcsokoládét gőz felett, és add hozzá a tojásos keverékhez.
Ügyelj, hogy a csokoládé ne égjen meg! Folyamatosan kevergesd, amíg teljesen sima nem lesz. Hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásos keverékhez adod, hogy ne főzze meg a tojásokat.
Add hozzá a tejet és a vaníliát, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább. A tortát rácsra helyezve hagyd kihűlni, hogy ne párásodjon be.
A krémhez habosítsd fel a tejszínt, majd óvatosan forgasd össze a porcukorral és az olvasztott étcsokoládéval.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. Az olvasztott csokoládé ne legyen túl forró, különben összeesik a tejszínhab.
Vond be a torta tetejét és oldalát a csokoládékrémmel, simítsd el egyenletesen.
Használj habkártyát vagy spatulát a krém egyenletes eloszlatásához. Ha szép sima felületet szeretnél, tedd a tortát rövid időre a hűtőbe, mielőtt bevonod a krémmel.
Díszítsd a tortát étcsokoládé forgácsokkal, ehető csillagokkal vagy gyöngyökkel, hogy ünnepi megjelenést kapjon.
Engedd szabadjára a fantáziádat! A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöket, cukormázat vagy bármilyen más, ünnepi dekorációt.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A legjobb, ha a tortát egy éjszakán át hűtőben pihenteted, hogy az ízek teljesen összeérjenek és a torta megfelelően lehűljön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.