Adventi csokitorta ünnepi díszítéssel

Adventi csokitorta

Az adventi csokitorta tökéletes választás a karácsonyi időszakra. Gazdag csokoládés ízvilága melegséget és ünnepi hangulatot áraszt. Az étcsokoládé krém selymes textúrája és az ehető csillagokkal díszített torta látványa garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Ez a torta ideális egy adventi gyertyagyújtáshoz vagy családi ünnepséghez, és könnyen elkészíthető, hogy minden alkalom különlegessé váljon.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 35 perc
5200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
200 g Kristálycukor
50 g Barna cukor
50 g Kakaópor
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
4 db Tojás
150 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
200 ml Tejszín
150 g Porcukor
50 g Étcsokoládé forgács
10 db Ehető csillagok vagy gyöngyök

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.

    A forma aljára vágj sütőpapírt is, hogy biztosan ne ragadjon le a torta.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral és barna cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyesével add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el a masszát.

    4

    Olvaszd meg az étcsokoládét gőz felett, és add hozzá a tojásos keverékhez.

    Ügyelj, hogy a csokoládé ne égjen meg! Folyamatosan kevergesd, amíg teljesen sima nem lesz. Hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásos keverékhez adod, hogy ne főzze meg a tojásokat.

    5

    Add hozzá a tejet és a vaníliát, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    6

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább. A tortát rácsra helyezve hagyd kihűlni, hogy ne párásodjon be.

    7

    A krémhez habosítsd fel a tejszínt, majd óvatosan forgasd össze a porcukorral és az olvasztott étcsokoládéval.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. Az olvasztott csokoládé ne legyen túl forró, különben összeesik a tejszínhab.

    8

    Vond be a torta tetejét és oldalát a csokoládékrémmel, simítsd el egyenletesen.

    Használj habkártyát vagy spatulát a krém egyenletes eloszlatásához. Ha szép sima felületet szeretnél, tedd a tortát rövid időre a hűtőbe, mielőtt bevonod a krémmel.

    9

    Díszítsd a tortát étcsokoládé forgácsokkal, ehető csillagokkal vagy gyöngyökkel, hogy ünnepi megjelenést kapjon.

    Engedd szabadjára a fantáziádat! A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöket, cukormázat vagy bármilyen más, ünnepi dekorációt.

    10

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

    A legjobb, ha a tortát egy éjszakán át hűtőben pihenteted, hogy az ízek teljesen összeérjenek és a torta megfelelően lehűljön.