A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét verd fel habbá. A tojássárgáját keverd össze a tejjel és az olvasztott vajjal.
A tojásfehérjét a legjobb habverővel felverni, hogy tökéletes, légies textúrát kapj.
A lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, fahéjat, sót és a cukrot egy tálban keverd össze.
A fahéjat ízlés szerint növelheted, ha intenzívebb fahéjas ízt szeretnél.
A lisztes keverékhez add hozzá a tojásos tejkeveréket, és jól keverd össze, hogy a tészta sima legyen.
Ne keverd túl sokáig, hogy a tészta ne váljon túl ragacsossá.
Óvatosan add hozzá a felvert tojásfehérjét, és lassan forgasd bele a tésztába, hogy a hab ne törjön össze.
A felvert tojásfehérje adja meg a tészta könnyedségét, így finom, puha lesz az Æbleskiver.
Melegíts fel egy speciális Æbleskiver sütőt (vagy fánksütőt), majd egyesével kanalazd bele a tésztát a formákba.
Ha nincs Æbleskiver sütőd, használhatsz normál palacsintasütőt, de akkor figyelj a hőmérsékletre.
Süsd a golyókat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarna lesz, kb. 3-4 percig. A közepét tűvel is ellenőrizheted, hogy átsült-e.
A tésztát folyamatosan fordítgatva süsd, hogy egyenletesen megsüljenek minden oldalon.
A kész Æbleskivereket szórd meg fahéjas cukorral, és tálald melegen.
A fahéjas cukorhoz egy kis porcukrot is keverhetsz, ha édesebben szereted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.