Æbleskiver fahéjas cukorral megszórva, frissen tálalva

Æbleskiver fahéjas cukorral

Az Æbleskiver egy hagyományos dán édesség, amelyet különösen karácsonykor vagy más ünnepi alkalmakon készítenek. Az édesség kis golyók formájában készül, amelyek belül puha, finom tésztát rejtenek, és kívül fahéjas cukorral szórva kerülnek tálalásra. Az Æbleskiver története több évszázadra nyúlik vissza, és mára Dánia nemzeti desszertjévé vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Fahéj
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
50 g Olvasztott vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
50 g Cukor a szóráshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét verd fel habbá. A tojássárgáját keverd össze a tejjel és az olvasztott vajjal.

    A tojásfehérjét a legjobb habverővel felverni, hogy tökéletes, légies textúrát kapj.

    2

    A lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, fahéjat, sót és a cukrot egy tálban keverd össze.

    A fahéjat ízlés szerint növelheted, ha intenzívebb fahéjas ízt szeretnél.

    3

    A lisztes keverékhez add hozzá a tojásos tejkeveréket, és jól keverd össze, hogy a tészta sima legyen.

    Ne keverd túl sokáig, hogy a tészta ne váljon túl ragacsossá.

    4

    Óvatosan add hozzá a felvert tojásfehérjét, és lassan forgasd bele a tésztába, hogy a hab ne törjön össze.

    A felvert tojásfehérje adja meg a tészta könnyedségét, így finom, puha lesz az Æbleskiver.

    5

    Melegíts fel egy speciális Æbleskiver sütőt (vagy fánksütőt), majd egyesével kanalazd bele a tésztát a formákba.

    Ha nincs Æbleskiver sütőd, használhatsz normál palacsintasütőt, de akkor figyelj a hőmérsékletre.

    6

    Süsd a golyókat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarna lesz, kb. 3-4 percig. A közepét tűvel is ellenőrizheted, hogy átsült-e.

    A tésztát folyamatosan fordítgatva süsd, hogy egyenletesen megsüljenek minden oldalon.

    7

    A kész Æbleskivereket szórd meg fahéjas cukorral, és tálald melegen.

    A fahéjas cukorhoz egy kis porcukrot is keverhetsz, ha édesebben szereted.