A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá.
A tojásfehérjét tiszta, zsírtalan edényben verd, hogy könnyen felverődjön.
A tojássárgáját keverd el a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, és a sütőporral egy tálban.
Ne keverd túl erősen, csak addig, amíg sima állagú lesz.
Add hozzá a tejet és az olvasztott vajat a tojássárgájához, majd keverd hozzá a lisztet.
Lassan add hozzá a lisztet, hogy elkerüld a csomókat, és egy sima tésztát kapj.
Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a tésztába, hogy légies, könnyű állagot kapj.
Ne keverd túl erősen, inkább óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
A speciális æbleskiver serpenyőt hevítsd fel közepes lángon, és egy kis vajjal kenjétek ki a mélyedéseket.
Használj jó minőségű, tapadásmentes serpenyőt, hogy a tészta ne ragadjon le.
A tésztát kanalazd a serpenyő mélyedéseibe, és süsd a palacsintákat 2-3 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ne próbáld meg túl hamar megfordítani, hogy ne törjön össze.
Miután a kis palacsinták szépen megpirultak mindkét oldalon, tálald őket porcukorral megszórva.
A porcukrot frissen, közvetlenül a tálalás előtt szórd rá, hogy szép fehér maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.