Æbleskiver palacsinta, porcukorral megszórva

Æbleskiver porcukorral megszórva

Æbleskiver egy hagyományos dán édesség, amely különleges palacsinta formájában készül. Az édesség eredete a dán kultúrában keresendő, és különleges sütőformájának köszönhetően gömbölyű, pufók kis palacsintákat alkot. Általában reggelire vagy desszertként tálalják, porcukorral megszórva. A családok szeretik közösen elkészíteni, mivel a tésztát mindenki a saját ízlése szerint készítheti el.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
200 ml Tej
2 db Tojás
50 g Cukor
1 csipet
1 tk. Sütőpor
50 g Olvasztott vaj
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá.

    A tojásfehérjét tiszta, zsírtalan edényben verd, hogy könnyen felverődjön.

    2

    A tojássárgáját keverd el a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, és a sütőporral egy tálban.

    Ne keverd túl erősen, csak addig, amíg sima állagú lesz.

    3

    Add hozzá a tejet és az olvasztott vajat a tojássárgájához, majd keverd hozzá a lisztet.

    Lassan add hozzá a lisztet, hogy elkerüld a csomókat, és egy sima tésztát kapj.

    4

    Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a tésztába, hogy légies, könnyű állagot kapj.

    Ne keverd túl erősen, inkább óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.

    5

    A speciális æbleskiver serpenyőt hevítsd fel közepes lángon, és egy kis vajjal kenjétek ki a mélyedéseket.

    Használj jó minőségű, tapadásmentes serpenyőt, hogy a tészta ne ragadjon le.

    6

    A tésztát kanalazd a serpenyő mélyedéseibe, és süsd a palacsintákat 2-3 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ne próbáld meg túl hamar megfordítani, hogy ne törjön össze.

    7

    Miután a kis palacsinták szépen megpirultak mindkét oldalon, tálald őket porcukorral megszórva.

    A porcukrot frissen, közvetlenül a tálalás előtt szórd rá, hogy szép fehér maradjon.