Áfonyás gofri friss gyümölcsökkel és porcukorral

Áfonyás Gofri

Az áfonyás gofri egy igazán különleges és gyümölcsös desszert, amely friss áfonyával készül, így természetes édességgel és enyhe savanykás ízzel rendelkezik. Az áfonya nemcsak ízletes, hanem antioxidánsokban is gazdag, így ez a gofri nemcsak finom, hanem egészségesebb is. A recept különösen jól működik nyáron, amikor az áfonya szezonja van, és frissen szedett gyümölcsökkel tálalva még ellenállhatatlanabbá válik. Ha szereted a gyümölcsös süteményeket, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
100 g Friss áfonya

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss áfonyát óvatosan mosd meg, csepegtesd le, majd enyhén törd össze villával, hogy a gyümölcs leve jobban kijöjjön.

    Az áfonyát ne törd össze teljesen, csak annyira, hogy a leve kicsit kijöjjön. A túl sok lé eláztathatja a tésztát.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szép magas lesz.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat érdemes kissé felverni, hogy a gofri tésztája könnyebb legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.

    5

    Óvatosan forgasd bele az összetört áfonyát, hogy a tésztában egyenletesen eloszoljon.

    Az áfonyát finoman forgasd bele, hogy ne színezzék el teljesen a tésztát.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beleöntöd a tésztát, hogy a gofri szépen megsüljön és ne ragadjon le. Ha a gofrisütőd tapadásmentes, akkor is érdemes egy kevés zsiradékkal kikenni.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés segít, hogy a gofri ne ázzon el a saját gőzétől, és ropogós maradjon.

    9

    Tálald frissen friss áfonyával, porcukorral vagy tejszínhabbal.

    A gofrit frissen a legfinomabb, de ha marad, hűtőben tárolhatod, és pirítóban felmelegítve is finom.