Forralj fel 1 liter vizet, majd vedd le a tűzről, és áztasd a fekete tea filtereket 5-7 percig. Ezután távolítsd el a filtereket.
Ne áztasd a teát túl sokáig, mert keserű lehet.
Mosd meg alaposan az áfonyát, majd egy turmixgép segítségével pürésítsd sima állagúra.
Ha nincs turmixgéped, egy villával is összetörheted az áfonyát, de a végeredmény nem lesz olyan sima.
A pürésített áfonyát szűrd át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a héjat és a magokat. Az áfonyalevet add a langyos teához.
A szűréshez használhatsz gézlapot is, ha nincs finom szűrőd.
Add hozzá a mézet, és keverd alaposan, amíg teljesen feloldódik. Hagyd szobahőmérsékleten hűlni.
Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több mézet, ha szükséges.
Tedd a keveréket a hűtőbe, és hagyd legalább 2 órán keresztül hűlni, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs időd, tegyél bele több jégkockát tálaláskor.
Tálaláskor töltsd a jegesteát poharakba, adj hozzá jégkockákat, és díszítsd friss menta levelekkel és néhány szem áfonyával.
A pohár szélét is bekenheted mézzel, majd áfonyába forgathatod a különlegesebb hatásért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.