Áfonyás scone tálalva

Áfonyás scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az Egyesült Királyságban és Írországban rendkívül népszerű. Az áfonyás változata különösen kedvelt, hiszen a gyümölcs friss íze tökéletesen illik a scone puha, omlós tésztájához. Ezt a receptet könnyen elkészítheted otthon, hogy egy ínycsiklandó édességet kínálhass családodnak vagy vendégeidnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
50 g Cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
100 g Hideg vaj
150 ml Tej
1 db Tojás
100 g Áfonya
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon és a scone szép magas legyen.

    2

    A hideg vajat kockázd fel, majd morzsoljd bele a lisztes keverékbe, hogy egy homokos állagú tésztát kapj.

    A vaj legyen nagyon hideg, mert így lesz a scone omlós. Használhatsz vajvágót vagy a kezedet is, de igyekezz minél gyorsabban dolgozni.

    3

    Add hozzá a tojást, tejet, és a vaníliás cukrot, majd gyorsan dolgozd össze a tésztát.

    Ne dolgozd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg össze nem áll. A túlzott keverés keménnyé teheti a scone-t.

    4

    Ha a tészta összeállt, add hozzá az áfonyát és óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze.

    Az áfonyát óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne nyomd össze és ne színezd el a tésztát.

    5

    A tésztát helyezd egy lisztezett felületre és formázz belőle egy kb. 3 cm vastag korongot.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    6

    A korongot vágd 6-8 darabra, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj, hogy a scone-ok ne égjenek meg. A tetejük legyen aranybarna.

    7

    Miután elkészültek, hagyd őket pár percig hűlni, majd tálald őket frissen.

    A scone frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható. Kínálhatod lekvárral, vajjal vagy tejszínhabbal.