Ají de Gallina fokhagymával, szaftos csirkehússal és gazdag szósszal tálalva.

Ají de Gallina fokhagymával

Az ají de gallina egy klasszikus perui étel, amely csirkehúsból készül, és egy ínycsiklandó, fűszeres szószban főzik. Az étel híres a fűszeres ají amarillo paszta használatáról, amely egyedülálló ízt ad neki. Az ají de gallina története a perui konyha egyik legismertebb ételévé tette, és mára az egyik legnépszerűbb étel lett az országban. Az ételt gyakran tálalják rizzsel és friss korianderrel, hogy gazdagabb ízhatást érjenek el.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Ají amarillo paszta
1 db Hagyma
200 g Tejföl
2 ek. Kukoricakeményítő
3 ek. Olívaolaj
50 g Tört pirítós
1 csipet Tengerisó
1 csipet Fekete bors
200 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat főzd meg vízben, amíg teljesen meg nem puhulnak, majd szedd szét a húst és tedd félre.

    Ha gyorsan szeretnéd, használhatsz előfőzött csirkehúst is, de frissen főzve ízesebb lesz.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg őket.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet és keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá az ají amarillo pasztát, és pirítsd tovább 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nincs ají amarillo pasztád, használhatsz más chili pasztát, de az eredeti ají amarillo adja a legjobb ízt.

    4

    Add hozzá a megfőzött csirkehúst, majd egy kevés tejet, hogy a keverék sima, krémes állagot kapjon.

    A tej segít a túlságosan fűszeres ízek enyhítésében és lágyabbá teszi a szószt.

    5

    A tejfölt keverd össze a kukoricakeményítővel, majd add hozzá a csirkés szószhoz, és főzd össze, amíg sűrűsödik.

    A keményítő segít abban, hogy a szósz megfelelő állagú legyen. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis tejet.

    6

    A tört pirítóst is keverd bele a szószba, hogy még gazdagabb legyen az íze.

    A pirítós finom ropogós textúrát ad a szósznak, és segít a sűrítésben is.

    7

    Tálald a kész ají de gallinát rizzsel, és díszítsd friss korianderrel, ha szeretnél.

    Ez az étel nagyszerű egytálételként, de köretként is tálalható rizs, vagy főtt burgonya mellett.