A csirkecombokat főzd meg vízben, amíg teljesen meg nem puhulnak, majd szedd szét a húst és tedd félre.
Ha gyorsan szeretnéd, használhatsz előfőzött csirkehúst is, de frissen főzve ízesebb lesz.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg őket.
A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet és keserű ízt adhat.
Add hozzá az ají amarillo pasztát, és pirítsd tovább 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs ají amarillo pasztád, használhatsz más chili pasztát, de az eredeti ají amarillo adja a legjobb ízt.
Add hozzá a megfőzött csirkehúst, majd egy kevés tejet, hogy a keverék sima, krémes állagot kapjon.
A tej segít a túlságosan fűszeres ízek enyhítésében és lágyabbá teszi a szószt.
A tejfölt keverd össze a kukoricakeményítővel, majd add hozzá a csirkés szószhoz, és főzd össze, amíg sűrűsödik.
A keményítő segít abban, hogy a szósz megfelelő állagú legyen. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis tejet.
A tört pirítóst is keverd bele a szószba, hogy még gazdagabb legyen az íze.
A pirítós finom ropogós textúrát ad a szósznak, és segít a sűrítésben is.
Tálald a kész ají de gallinát rizzsel, és díszítsd friss korianderrel, ha szeretnél.
Ez az étel nagyszerű egytálételként, de köretként is tálalható rizs, vagy főtt burgonya mellett.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.