Ají de gallina klasszikus tálalva friss korianderrel

Ají de gallina klasszikus

Az Ají de Gallina egy hagyományos perui étel, amely gazdag ízvilágáról és krémes állagáról ismert. Az étel alapját a csirke, a sárga chili paszta és a földimogyoró adja, amelyet tejjel és sajttal dúsítanak. Az Ají de Gallina a perui konyha egyik legnépszerűbb ételének számít, és minden falatja egy újabb ízélményt kínál. Az étel története évtizedekre nyúlik vissza, és mára az egész világon ismertté vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke (comb vagy mell)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Sárga chili paszta (ají amarillo)
200 ml Tej
2 ek. Sütőolaj
50 g Pirított földimogyoró
2 szelet Saját készítésű kenyér (fehérkenyér)
50 g Sajt (parmezán)
2 ág Koriander
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét főzd meg sós vízben 20-25 percig, majd szedd le a csontról és vágd apró darabokra.

    A csirke főzéséhez ne használj túl magas hőfokot, mert így a hús puha marad és könnyen leszedhető a csontról.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd finomra. A pirított földimogyorót aprítsd fel.

    A fokhagyma aprításakor ügyelj arra, hogy ne nyomd túl erősen, hogy ne kerüljenek kemikáliák a keverékbe, mert azok keserűséget adhatnak.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 5-7 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma együttes pirítása adja meg az étel alapízét, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    4

    Add hozzá a sárga chili pasztát (ají amarillo) és pirítsd tovább 2 percig, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    A sárga chili paszta adja az étel igazi perui karakterét. Ha nem találod, használhatsz helyette más chili pasztát, de az íze változhat.

    5

    A kenyeret áztasd be a tejbe, majd keverd össze a pirított földimogyoróval és a sajttal, hogy krémes állagot kapj.

    A kenyér áztatása segít a töltelék krémessé tételében, így egyenletesebb állagot kapsz.

    6

    Add hozzá a csirkét a serpenyőhöz, majd keverd össze a krémes keverékkel. Főzd az egészet közepes lángon 10 percig.

    A csirkét alaposan keverd el a krémmel, hogy minden egyes darab átvegye az ízeket.

    7

    Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad, és remekül kiegészíti a gazdag, krémes szószt.