Ají de gallina korianderrel tálalva, krémes szósszal

Ají de gallina korianderrel

Az Ají de Gallina egy tradicionális perui étel, amelyet főként csirkehúsból készítenek, krémes és ízletes szósszal tálalva. Az étel népszerűsége az évtizedek során nőtt, és a perui konyha egyik legismertebb fogásává vált. A koriander hozzáadása friss, citrusos ízt ad a gazdag szósznak, így az étel egy igazán egyedülálló élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke mell
2 szelet Fehér kenyér
200 ml Tej
2 db Sárga chili (Ají amarillo)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Sütőpor
1 tk.
1 tk. Feketebors
50 g Parmezán sajt
2 ág Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke melleket főzd meg sós vízben, majd szedd szét apró darabokra, miután kihűltek.

    A csirkehúst könnyedén feldarabolhatod, miután teljesen megfőtt és kihűlt, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    A kenyérszeleteket áztasd tejben, majd nyomkodd ki, hogy a felesleges tej eltávozzon.

    A kenyér jól felszívja a tejet, így krémesebb állagot ad a szósznak. Ha túl híg, egy kis extra kenyérrel sűrítheted.

    3

    A sárga chilit és a fokhagymát tisztítsd meg, majd apróra vágd. A hagymát is vágd finomra.

    A sárga chili jellegzetes édes-savanyú ízt ad a szósznak, így érdemes frissen használni.

    4

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és dinszteld meg a hagymát, fokhagymát és chilit. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, add hozzá az áztatott kenyeret és pirítsd össze.

    A hagymát lassan pirítva kihozhatjuk az ízeket, a fokhagyma pedig karakteresebbé teszi a szószt.

    5

    Miután a kenyér megpirult, adj hozzá annyi vizet, hogy a keverék szószszerű állagot kapjon. Keverd hozzá a csirkehúst és a parmezán sajtot.

    A parmezán gazdag ízt ad a szósznak, de ha vegán változatot szeretnél, használhatsz tápláló élesztőt.

    6

    Főzd az ételt 5-10 percig, hogy a szósz jól összeérjen, majd add hozzá a sót és a friss koriandert.

    A koriander frissessége kiemeli az étel gazdag ízét, ezért tálalás előtt frissen szórd meg vele.