A csirke melleket főzd meg sós vízben, majd szedd szét apró darabokra, miután kihűltek.
A csirkehúst könnyedén feldarabolhatod, miután teljesen megfőtt és kihűlt, hogy az ízek jobban átjárják.
A kenyérszeleteket áztasd tejben, majd nyomkodd ki, hogy a felesleges tej eltávozzon.
A kenyér jól felszívja a tejet, így krémesebb állagot ad a szósznak. Ha túl híg, egy kis extra kenyérrel sűrítheted.
A sárga chilit és a fokhagymát tisztítsd meg, majd apróra vágd. A hagymát is vágd finomra.
A sárga chili jellegzetes édes-savanyú ízt ad a szósznak, így érdemes frissen használni.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és dinszteld meg a hagymát, fokhagymát és chilit. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, add hozzá az áztatott kenyeret és pirítsd össze.
A hagymát lassan pirítva kihozhatjuk az ízeket, a fokhagyma pedig karakteresebbé teszi a szószt.
Miután a kenyér megpirult, adj hozzá annyi vizet, hogy a keverék szószszerű állagot kapjon. Keverd hozzá a csirkehúst és a parmezán sajtot.
A parmezán gazdag ízt ad a szósznak, de ha vegán változatot szeretnél, használhatsz tápláló élesztőt.
Főzd az ételt 5-10 percig, hogy a szósz jól összeérjen, majd add hozzá a sót és a friss koriandert.
A koriander frissessége kiemeli az étel gazdag ízét, ezért tálalás előtt frissen szórd meg vele.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.