Ají de gallina parmezánnal tálalva, friss petrezselyem díszítéssel

Ají de gallina parmezánnal

Az ají de gallina egy tradicionális perui étel, amely különösen gazdag és ízes. A csirkehús a fűszeres szószban főzve, sűrített tejjel és parmezánnal tálalva egy különleges ízélményt nyújt. A recept az 1800-as évek végén vált népszerűvé, és azóta is a perui gasztronómia egyik legismertebb fogása. Az ají de gallina parmezánnal variációja egy modern, de mégis hagyományos ízeket megőrző étel, amely tökéletesen illik egy ünnepi asztalra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (főtt és szétcincált)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Piros chili paprika (Ají amarillo, vagy helyettesíthető más csípős paprikával)
200 ml Tej
100 ml Sűrített tej
50 g Parmezán sajt (reszelt)
2 szelet Kenyér (fehér, lehetőleg kicsit szikkadt)
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 csokor Petrezselyem (friss)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg előre, majd szétcincáld vagy tépd kisebb darabokra. Tedd félre.

    Használhatsz maradék sült csirkét is, így gyorsabban elkészül a fogás.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a chilit pedig szeleteld fel. Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg őket, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A chilit és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak.

    3

    A kenyérszeleteket tedd egy kis tejbe, hogy megszívja magát. Majd a keverőbe tedd a kenyérdarabokat, a tejjel, a sűrített tejjel, és egy kevés sóval, borssal, és pépesítsd.

    A kenyér és tej keveréke adja a mártás sűrűségét és krémes állagát.

    4

    Add hozzá a pépesített kenyérkeveréket a serpenyőben piruló hagymás, fokhagymás-chilis keverékhez. Keverd jól össze, és hagyd alacsony hőmérsékleten főni 5-10 percig.

    Ellenőrizd, hogy a mártás ne legyen túl sűrű; ha szükséges, adj hozzá még egy kis tejet.

    5

    Ezután add hozzá a szétcincált csirkehúst, és főzd tovább, amíg az ízek összeérnek.

    Ha szereted, egy kis extra chili porral is fokozhatod a pikantériát.

    6

    Amikor a csirke jól összekeveredett a szószban, szórd meg reszelt parmezánnal, és keverd át. Tálalás előtt hagyd egy kicsit lehűlni.

    A parmezán extra ízt és krémes textúrát ad a mártásnak.

    7

    Tálald a kész ají de gallinát friss petrezselyemmel díszítve. Kínálhatsz hozzá rizst vagy tortilla lapokat is.