A csirkehúst főzd meg előre, majd szétcincáld vagy tépd kisebb darabokra. Tedd félre.
Használhatsz maradék sült csirkét is, így gyorsabban elkészül a fogás.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a chilit pedig szeleteld fel. Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg őket, amíg a hagyma üvegesedni kezd.
A chilit és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak.
A kenyérszeleteket tedd egy kis tejbe, hogy megszívja magát. Majd a keverőbe tedd a kenyérdarabokat, a tejjel, a sűrített tejjel, és egy kevés sóval, borssal, és pépesítsd.
A kenyér és tej keveréke adja a mártás sűrűségét és krémes állagát.
Add hozzá a pépesített kenyérkeveréket a serpenyőben piruló hagymás, fokhagymás-chilis keverékhez. Keverd jól össze, és hagyd alacsony hőmérsékleten főni 5-10 percig.
Ellenőrizd, hogy a mártás ne legyen túl sűrű; ha szükséges, adj hozzá még egy kis tejet.
Ezután add hozzá a szétcincált csirkehúst, és főzd tovább, amíg az ízek összeérnek.
Ha szereted, egy kis extra chili porral is fokozhatod a pikantériát.
Amikor a csirke jól összekeveredett a szószban, szórd meg reszelt parmezánnal, és keverd át. Tálalás előtt hagyd egy kicsit lehűlni.
A parmezán extra ízt és krémes textúrát ad a mártásnak.
Tálald a kész ají de gallinát friss petrezselyemmel díszítve. Kínálhatsz hozzá rizst vagy tortilla lapokat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.