Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst, a zsemlemorzsát, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a köménymagot, sót és borsot. Alaposan dolgozd össze, majd formázz belőle kis golyókat.
A zsemlemorzsát előzőleg áztasd be kevés tejbe vagy vízbe, hogy a húsgolyók még puhábbak legyenek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg az albóndigas golyókat, amíg minden oldaluk aranybarna lesz. Tedd félre őket.
A húsgolyókat ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy egyenletesen tudjanak barnulni.
A serpenyőben dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a paradicsomszószt és az oregánót. Öntsd hozzá az alaplevet vagy vizet, és forrald fel.
Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt a gazdagabb ízért.
Tedd vissza a húsgolyókat a szószba, és lassú tűzön főzd 20-25 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Főzés közben óvatosan forgasd a húsgolyókat, hogy ne törjenek össze.
Tálald az albóndigas-t friss kenyérrel vagy főtt rizzsel, és szórd meg friss petrezselyemmel.
Egy kanál tejföllel vagy tejszínnel még krémesebbé teheted a szószt tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.