Egy tálban keverd össze a darált marhahúst, a zsemlemorzsát, a tejet, a tojást, az aprított fokhagymát és petrezselymet. Ízesítsd sóval és borssal, majd formázz belőle kis gombócokat.
A zsemlemorzsa mennyiségétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb tejre lesz szükséged. A cél, hogy a massza jól formázható legyen, de ne legyen túl lágy.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a húsgombócokat, amíg minden oldaluk aranybarna lesz. Tedd félre őket.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor a gombócok nem pirulnak, hanem párolódnak. Inkább több részletben süsd őket.
A megmaradt olajban dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a paradicsompürét és a konzerv paradicsomot. Fűszerezd őrölt paprikával, köménnyel, sóval és borssal.
A paradicsompürét pirítsd egy kicsit a hagymával, hogy elveszítse a savanyú ízét.
Tedd vissza a húsgombócokat a paradicsomszószba, és lassú tűzön főzd 20-25 percig, hogy a gombócok átvegyék a szósz ízét.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Kínáld friss kenyérrel vagy párolt rizzsel.
Egy kanál tejföl vagy görög joghurt a tetejére téve még krémesebbé teheti a fogást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.