Alboronía paradicsommal, zöldségek és korianderrel díszítve

Alboronía paradicsommal

Az Alboronía egy hagyományos latin-amerikai étel, amely padlizsánból, cukkini és paradicsomból készül, fűszerekkel és zöldségekkel gazdagítva. Az étel eredetileg Argentínából származik, de a különböző latin-amerikai országokban is elterjedt. Az ínycsiklandó recept gyorsan elkészíthető, és egy ízes, gazdag ételt eredményez, amely jól illik rizshez vagy egyszerűen csak magában is fogyasztható. A koriander frissessége és a paradicsom savanykás íze kiválóan kiegészíti a zöldségek természetes édességét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
2 db Cukkini
4 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 ek. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat és cukkinit mosd meg, majd vágd fel kisebb kockákra. A paradicsomokat keresztben vágd be, és forró vízbe mártsd őket pár másodpercre, majd hámozd meg őket.

    A paradicsom hámozása könnyebb, ha előtte forró vízbe mártod őket, így a bőrt könnyen le tudod húzni.

    2

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a paprikát pedig vágd fel csíkokra.

    A hagymát és fokhagymát finomra vágva intenzívebb ízt adnak az ételnek.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek (kb. 2-3 perc).

    A hagyma pirítása segít kihozni az ízeket, de ügyelj, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a paprikát és a köményt, és pirítsd tovább 2-3 percig.

    A kömény íze mélyíti az ételt, és remekül illik a zöldségekhez.

    5

    Ezután add hozzá a padlizsánt és cukkinit, és keverd össze. Főzd őket, amíg egy kicsit megpuhulnak (kb. 5-7 perc).

    A padlizsán gyorsan felszívja az olajat, ezért ügyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy ne legyen túlságosan zsíros.

    6

    Tedd hozzá a hámozott paradicsomot, sót, borsot és koriandert, majd főzd tovább 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsom és a zöldségek összeérnek, és szaftos, ízes ételt adnak.

    7

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.