A padlizsánokat és cukkinit mosd meg, majd vágd fel kisebb kockákra. A paradicsomokat keresztben vágd be, és forró vízbe mártsd őket pár másodpercre, majd hámozd meg őket.
A paradicsom hámozása könnyebb, ha előtte forró vízbe mártod őket, így a bőrt könnyen le tudod húzni.
A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a paprikát pedig vágd fel csíkokra.
A hagymát és fokhagymát finomra vágva intenzívebb ízt adnak az ételnek.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek (kb. 2-3 perc).
A hagyma pirítása segít kihozni az ízeket, de ügyelj, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a paprikát és a köményt, és pirítsd tovább 2-3 percig.
A kömény íze mélyíti az ételt, és remekül illik a zöldségekhez.
Ezután add hozzá a padlizsánt és cukkinit, és keverd össze. Főzd őket, amíg egy kicsit megpuhulnak (kb. 5-7 perc).
A padlizsán gyorsan felszívja az olajat, ezért ügyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy ne legyen túlságosan zsíros.
Tedd hozzá a hámozott paradicsomot, sót, borsot és koriandert, majd főzd tovább 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsom és a zöldségek összeérnek, és szaftos, ízes ételt adnak.
Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.