Alheira kolbász fokhagymás mártással tálalva, friss petrezselyem díszítéssel

Alheira fokhagymás mártással

Az alheira egy híres portugál kolbász, amelyet hagyományosan húsból, kenyérből és fűszerekből készítenek. A fokhagymás mártás pedig egy kiváló kiegészítő, amely teljessé teszi az ételt. Az alheira fokhagymás mártással nemcsak ízletes, de igazi portugál étkezési élményt nyújt. Ezt az ételt gyakran fogyasztják ünnepi alkalmakkor, vagy akár családi összejöveteleken. A fehérbor és a tejföl keveréke gazdag ízt ad, miközben a fokhagyma frissessége és a petrezselyem fűszeres aromája tökéletesen illeszkedik a ropogós kolbászhúshoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Alheira kolbász
4 gerezd Fokhagyma
200 g Tejföl
2 ek. Olívaolaj
50 ml Fehérbor
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az alheira kolbászt forrósítsd meg egy serpenyőben. Használj közepes lángot, hogy ne égjen meg a kolbász, de szép, aranybarna színű legyen.

    A kolbászt a legjobb teljesen átsütni, hogy kívül ropogós, belül pedig szaftos legyen. Ha szükséges, pici olívaolajat adj hozzá a sütéshez!

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és finomra vágd. Egy kis serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd néhány percig, amíg illatos lesz, de vigyázz, hogy ne égjen meg!

    A fokhagyma nagyon gyorsan megéghet, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben. Ha túl erősen pirul, az íze keserű lehet.

    3

    A fokhagymához öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd egy-két percig forrni, hogy az alkohol elpárologjon.

    A fehérbor fokozza a mártás ízét és mélységét, de ha nem szereted az alkoholos ízt, vízzel is helyettesítheted.

    4

    Ezután add hozzá a tejfölt, és alaposan keverd el. Sózd, borsozd ízlés szerint, és ha szükséges, egy kis vízzel hígíthatod a mártást.

    A tejföl gazdagabbá teszi a mártást, ha túl sűrűnek találod, egy kis víz vagy alaplé segíthet az állagán.

    5

    Amikor a mártás szépen összeforr, és sima állagú lesz, vedd le a tűzről. Vágd apróra a friss petrezselymet, és szórd a mártásba.

    A petrezselyem frissességet ad a mártásnak, és csodás zöld színt kölcsönöz neki. Ha szereted, egy kevés citromhéjat is reszelhetsz hozzá, hogy frissítse az ízét.

    6

    Tálald az alheira kolbászokat a fokhagymás mártással. Díszítsd friss petrezselyemmel, és fogyaszd forrón!

    Ez a fogás jól illik ropogós kenyérhez vagy egy adag főtt zöldséghez. Egy pohár fehérborral még finomabb lesz!