Az almákat hámozd meg, vágd ki a magházat, majd darabold kisebb kockákra.
A savanykásabb almafajták (pl. Granny Smith) jól ellensúlyozzák a leves édességét.
Egy lábasba öntsd a vizet, add hozzá az almát, a citromlevet, a mézet, a fahéjat és a szegfűszeget.
A citromlé segít megőrizni az alma színét és frissességét.
Forrald fel a levest, majd közepes lángon főzd 15 percig, amíg az alma megpuhul.
Ne főzd túl az almát, mert széteshet és a leves túlságosan pépes lesz.
Távolítsd el a szegfűszeget, majd botmixer segítségével pürésítsd a levest simára.
A szegfűszeget mindenképp vedd ki, mert intenzív íze dominálhat a levesben. A pürésítésnél figyelj, hogy ne fröccsenjen a forró leves!
Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd el alaposan. Ízlés szerint adj hozzá vaníliás cukrot és egy csipet sót.
A tejszín helyett használhatsz kókusztejszínt a vegán verzióhoz. A só kiemeli az édes ízeket.
Forrald még 2 percig alacsony lángon, majd hagyd kissé hűlni.
Ne forrald túl a tejszínt, mert kicsapódhat.
Tálalás előtt díszítsd friss almaszeletekkel vagy egy kevés őrölt fahéjjal.
A pirított mandulaszilánk is remekül illik hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.