Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.
A sütőpapír használata megkönnyíti a torta kivételét a formából, és elkerülheted a letapadást. Ha vajazod és lisztezed, ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a lisztet a forma alján és oldalán.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy egyenletesen eloszoljon, és a torta szép magas legyen.
Hámozd meg és szeleteld fel az almákat, majd szórd meg kevés cukorral és fahéjjal.
A cukor és fahéj segít az almának levet engedni, ami még ízletesebbé teszi a tortát. A savanykásabb almafajták (pl. Granny Smith) különösen jól passzolnak ehhez a recepthez.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, hogy a tészta ne legyen csomós.
Keverd hozzá a lisztes keveréket, és dolgozd simára a tésztát. Öntsd a tésztát a tortaformába, és helyezd rá az almaszeleteket.
Ne keverd túl a tésztát, mert az keményítheti. Éppen csak annyira keverd, hogy a liszt elvegyüljön. Az almaszeleteket körkörösen helyezd el a tésztán, hogy szép legyen a torta teteje.
Süsd a tortát 30-35 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj oda. Ha a torta teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával. A tortát teljesen hagyd kihűlni a formában, mielőtt kivennéd, különben könnyen eltörhet.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd kend meg vele a torta tetejét. Díszítsd porcukorral vagy további almaszeletekkel.
A tejszínnek hidegnek kell lennie, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl, mert vaj lesz belőle. A tortát tálalás előtt hűtsd legalább 30 percig, hogy a tejszínhab megdermedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.