Almás habos torta tálalva tejszínhabbal és almaszeletekkel

Almás habos torta

Az almás habos torta egy könnyed és frissítő desszert, amely az alma természetes édességét ötvözi a tejszínhab könnyűségével. Ez a torta tökéletes választás hétköznapokra és ünnepi alkalmakra egyaránt. A fahéj és az alma illata otthonos hangulatot teremt, amely garantáltan elvarázsolja a vendégeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Alma
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
300 ml Tejszín
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.

    A sütőpapír használata megkönnyíti a torta kivételét a formából, és elkerülheted a letapadást. Ha vajazod és lisztezed, ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a lisztet a forma alján és oldalán.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy egyenletesen eloszoljon, és a torta szép magas legyen.

    3

    Hámozd meg és szeleteld fel az almákat, majd szórd meg kevés cukorral és fahéjjal.

    A cukor és fahéj segít az almának levet engedni, ami még ízletesebbé teszi a tortát. A savanykásabb almafajták (pl. Granny Smith) különösen jól passzolnak ehhez a recepthez.

    4

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, hogy a tészta ne legyen csomós.

    5

    Keverd hozzá a lisztes keveréket, és dolgozd simára a tésztát. Öntsd a tésztát a tortaformába, és helyezd rá az almaszeleteket.

    Ne keverd túl a tésztát, mert az keményítheti. Éppen csak annyira keverd, hogy a liszt elvegyüljön. Az almaszeleteket körkörösen helyezd el a tésztán, hogy szép legyen a torta teteje.

    6

    Süsd a tortát 30-35 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj oda. Ha a torta teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával. A tortát teljesen hagyd kihűlni a formában, mielőtt kivennéd, különben könnyen eltörhet.

    7

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd kend meg vele a torta tetejét. Díszítsd porcukorral vagy további almaszeletekkel.

    A tejszínnek hidegnek kell lennie, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl, mert vaj lesz belőle. A tortát tálalás előtt hűtsd legalább 30 percig, hogy a tejszínhab megdermedjen.