Amerikai stĂ­lusĂș gyros hamburger formĂĄban

Amerikai StĂ­lusĂș Gyros

A gyros hagyomĂĄnyosan egy görög utcai Ă©tel, azonban az amerikai konyha szereti az ikonikus fogĂĄsokat Ășjragondolni. Az amerikai stĂ­lusĂș gyros egy fĂșziĂłs hamburger verziĂł, amely ötvözi a klasszikus gyros fƱszerezĂ©sĂ©t Ă©s a szaftos marhahĂșsos burgerek gazdagsĂĄgĂĄt. A cheddar sajt Ă©s a gyros szĂłsz kĂŒlönleges, Ășj Ă­zt ad neki, miközben a ropogĂłs zöldsĂ©gek frissessĂ©get biztosĂ­tanak. Egy tökĂ©letes alternatĂ­va azoknak, akik szeretik a gyros Ă­zvilĂĄgĂĄt, de egy laktatĂłbb, hamburgerszerƱ vĂĄltozatban Ă©lveznĂ©k.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs darĂĄlt
⭕ 200 g NatĂșr joghurt
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 15 ml Worcestershire szósz
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 4 db Hamburger zsemle
⭕ 4 db SalĂĄtalevĂ©l
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 100 g Cheddar sajt
⭕ 200 g Gyros szósz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt marhahĂșst keverd össze a zĂșzott fokhagymĂĄval, Worcestershire szĂłsszal, fĂŒstölt paprikĂĄval, fekete borssal Ă©s egy kevĂ©s sĂłval. Alaposan dolgozd össze a masszĂĄt, majd formĂĄlj belƑle 4 nagyobb hĂșspogĂĄcsĂĄt.

    A hĂșspogĂĄcsĂĄkat formĂĄzĂĄs elƑtt Ă©rdemes hƱtƑben pihentetni legalĂĄbb 30 percig, hogy jobban összeĂĄlljanak.

    2

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd sĂŒsd a hĂșspogĂĄcsĂĄkat közepes lĂĄngon oldalankĂ©nt kb. 4-5 percig, amĂ­g szĂ©p barnĂĄs kĂ©rget kapnak Ă©s ĂĄtsĂŒlnek.

    A hĂșspogĂĄcsĂĄkat ne nyomkodd le sĂŒtĂ©s közben, mert elveszĂ­tik a nedvessĂ©gtartalmukat Ă©s szĂĄrazak lesznek.

    3

    AmĂ­g a hĂșs sĂŒl, szeleteld fel a paradicsomot, a vöröshagymĂĄt, Ă©s kĂ©szĂ­tsd elƑ a salĂĄtaleveleket.

    A vöröshagymåt szeletelés utån åztasd hideg vízbe pår percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    4

    A hamburgerzsemlĂ©ket fĂ©lbevĂĄgva pirĂ­tsd meg egy szĂĄraz serpenyƑben vagy sĂŒtƑben, hogy kĂ­vĂŒlrƑl kissĂ© ropogĂłsak legyenek, de belĂŒl puhĂĄk maradjanak.

    A zsemlĂ©ket ne pirĂ­tsd tĂșl, mert kemĂ©nyek lesznek.

    5

    Helyezd a pirĂ­tott zsemle alsĂł rĂ©szĂ©re a salĂĄtalevelet, majd tedd rĂĄ a forrĂł hĂșspogĂĄcsĂĄt. SzĂłrj rĂĄ cheddar sajtot, amely a melegtƑl szĂ©pen rĂĄolvad.

    A cheddar sajtot reszelve is rĂĄszĂłrhatod a hĂșspogĂĄcsĂĄra, Ă­gy gyorsabban olvad.

    6

    Halmozd rå a paradicsomszeleteket, vöröshagymåt, majd kanalazz rå egy jó adag gyros szószt. Helyezd rå a zsemle tetejét, és mår tålalhatod is!

    A gyros szószt ízlés szerint készítheted el, de a joghurtos-fokhagymås alap elengedhetetlen.