Amerikai stĂ­lusĂș gyros szendvics BBQ szĂłsszal, friss zöldsĂ©gekkel Ă©s sĂŒlt krumplival

Amerikai StĂ­lusĂș Gyros (BBQ SzĂłsszal)

A BBQ szĂłsszal kĂ©szĂŒlƑ amerikai stĂ­lusĂș gyros egy kĂŒlönleges ötvözete az amerikai grillkultĂșra Ă©s a görög gyros hagyomĂĄnyainak. Az Ă©deskĂ©s-fĂŒstös BBQ Ă­zvilĂĄg egy Ășj dimenziĂłt ad az amĂșgy is karakteres gyrosnak. A szaftosra sĂŒlt csirkecsĂ­kokra mĂĄr a vĂ©gĂ©n kerĂŒl a sƱrƱ BBQ szĂłsz, hogy ne Ă©gjen meg, hanem finoman bevonja a hĂșst. A ropogĂłs salĂĄta, lĂ©dĂșs paradicsom Ă©s friss hagyma remek egyensĂșlyt teremt, miközben a sĂŒlt krumpli amerikai hangulatot csempĂ©sz a tĂĄlalĂĄsba. Tipp: PrĂłbĂĄld ki teljes kiƑrlĂ©sƱ vagy magos zsemlĂ©vel, ha egy kis extra ropogĂĄsra Ă©s rostban gazdagabb vĂĄltozatra vĂĄgysz. Ez az Ă©tel tökĂ©letes hĂ©tvĂ©gi ebĂ©dre vagy barĂĄti grillezĂ©s alkalmĂĄra is – biztos siker!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkemellfilĂ©
⭕ 1 ek. Gyros fƱszerkeverĂ©k
⭕ 4 ek. BBQ szósz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 4 db Zsemle vagy lapos kenyĂ©r
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Lila hagyma
⭕ 100 g Fejes saláta
⭕ 600 g Krumpli
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet csĂ­kokra vĂĄgjuk, majd összeforgatjuk a gyros fƱszerkeverĂ©kkel Ă©s az olĂ­vaolajjal. Hagyjuk pĂĄcolĂłdni 20–30 percet. Tipp: A BBQ szĂłsz csak a vĂ©gĂ©n kerĂŒl rĂĄ, Ă­gy nem Ă©g meg sĂŒtĂ©s közben.

    A pĂĄcolĂĄsi idƑ növelĂ©se (akĂĄr több ĂłrĂĄra) mĂ©g Ă­zletesebbĂ© teszi a hĂșst.

    2

    A hĂșst egy forrĂł serpenyƑben vagy grillen megsĂŒtjĂŒk 6–8 perc alatt, amĂ­g aranybarnĂĄra pirul. A vĂ©gĂ©n hozzĂĄkeverjĂŒk a BBQ szĂłszt, Ă©s pĂĄr percig egyĂŒtt pirĂ­tjuk. Tipp: Ne fƑzd sokĂĄig a szĂłsszal, csak melegĂ­tsd ĂĄt.

    Ha serpenyƑben sĂŒtöd, ne zsĂșfold tĂșl, mert akkor pĂĄrolĂłdni fog a hĂșs, nem pirulni.

    3

    A krumplit hasĂĄbokra vĂĄgjuk, majd bƑ olajban vagy sĂŒtƑben aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk. Tipp: SĂŒtĂ©s elƑtt ĂĄztasd hideg vĂ­zbe, majd töröld szĂĄrazra – Ă­gy ropogĂłsabb lesz.

    A krumplit kĂ©tszer sĂŒsd: elƑször alacsonyabb, majd magasabb hƑfokon a tökĂ©letes ropogĂłssĂĄgĂ©rt.

    4

    A salĂĄtĂĄt megmossuk, leveleire szedjĂŒk, a paradicsomot karikĂĄra vĂĄgjuk, a lila hagymĂĄt vĂ©kony szeletekre. Tipp: A friss zöldsĂ©g enyhĂ­ti a BBQ szĂłsz Ă©deskĂ©s-fĂŒstös Ă­zĂ©t.

    A salåtåt érdemes jéghideg vízben åztatni pår percig, hogy ropogósabb legyen.

    5

    A zsemlĂ©ket vagy lapos kenyereket megmelegĂ­tjĂŒk vagy enyhĂ©n megpirĂ­tjuk. VĂĄgjuk fĂ©lbe, de ne teljesen ĂĄt, hogy tölthetƑ maradjon.

    A kenyereket serpenyƑben, kevĂ©s vajon is megpirĂ­thatod a finomabb Ă­zĂ©rt.

    6

    TöltĂ©s: a kenyĂ©rbe rĂ©tegezzĂŒk a salĂĄtĂĄt, sĂŒlt hĂșst BBQ szĂłsszal, paradicsomot, hagymĂĄt, vĂ©gĂŒl tĂĄlaljuk sĂŒlt krumplival. Tipp: A mĂ©g intenzĂ­vebb Ă©lmĂ©nyĂ©rt plusz BBQ szĂłszt is kĂ­nĂĄlhatsz mellĂ©.

    A tzatziki szĂłsz is remekĂŒl illik hozzĂĄ, ha nem szeretnĂ©l csak BBQ szĂłszt hasznĂĄlni.